PROTESTE VEHEMENTE adresate PATRIARHIEI şi EPISCOPIEI TOMISULUI, împotriva

PROTESTE VEHEMENTE adresate PATRIARHIEI şi EPISCOPIEI TOMISULUI, împotriva "TURISMULUI SEXUAL" PROMOVAT de RADU MAZĂRE şi a... DEGHIZĂRII în ŞTEFAN-CEL-MARE!(1686)


Un număr de trei organizaţii non-profit, care se autodefinesc ca fiind preocupate de valorile creştine şi de oraşul Constanţa, au adresat, vineri – 1 august 2014, câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române (B.O.R.) şi Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacţie hotărâtă a acestora, faţă de rolul pe care primarul Constantei, Radu Ştefan Mazăre, îl va juca sâmbătă – 2 august 2014, conform anunţurilor anterioare ale acestuia: Radu Mazăre a spus că îl va interpreta pe domnitorul si sfântul (canonizat ca atare, de către B.O.R., în anul 1992, Ştefan cel Mare, lucru reclamat vehement de către cele trei asociaţii.

Reproducem INTEGRAL textele luărilor de poziţie ale asociaţiilor, fără a interveni deloc, în formă sau fond:

 


PREA FERICIRII SALE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE
ROMÂNE

Prea Fericite Părinte Patriarh,

Protestăm deschis față de intenția primarului Constanței, Radu Mazăre, de a-l întruchipa pe Ștefan cel Mare și Sfânt în cadrul unui carnaval la Mamaia, pe data de 2 august. Solicităm o reacție de dezaprobare fermă și din partea Bisericii Ortodoxe Române al cărei rol, considerăm noi, este și acela de protector al simbolurilor naționale românești.

Solicităm din partea Bisericii Ortodoxe Române o poziție fermă față de comportamentul imoral al primarului Constanței, Radu Mazăre, care poate constitui un model periculos pentru tânăra generație. Noi, părinții care suntem membri ai acestei Asociații, ne declarăm extrem de îngrijorați de faptul că primarul Mazăre promovează, de ani buni, stațiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual.

Practic, exclusiv de dragul profitului, preferă să sacrifice niște conștiințe încă neformate – ne referim la copiii noștri, în special la adolescenți. Mamaia, cândva stațiunea tineretului a devenit stațiunea prostituției. Majoritatea copiilor noștri sunt la o vârstă la care pot fi influențați foarte ușor și mesaje de tipul ”Mamaia – destinație pentru turism sexual”, difuzate la ore de maximă audiență, pot afecta, uneori ireparabil, spiritul celor tineri. Această propagandă nefastă îi poate face pe mulți dintre ei să creadă că așa este bine, că acesta este un lucru normal. Or, noi nu vrem să ne asumăm riscul.

Există suficiente argumente care ne determină să recurgem la acest demers. Suntem consternați de faptul că aproape nimeni nu a reacționat ferm atunci când Radu Mazăre spunea că vrea să atragă la Mamaia turiștii bogați din Rusia și țările arabe prin “fete frumoase”.

Şi nu doar că reacția opiniei publice a fost slabă, inexistentă practic; au existat voci publice care au preluat mesajul primarului și i-au dat și mai multă amploare în societate. Reprezentanta unei asociații patronale, tot de dragul profiturilor, a întărit ideea ca Mamaia să rămână o destinație pentru turiștii străini amatori de turism sexual. Ba, mai mult, a subliniat în mod fals dezinhibat că nu este nicio rușine să ne poziționăm așa. Mai mult decât atât, același personaj a dat și exemplul Venezuelei, țară care excelează nu doar la numărul de prostituate, ci și la numărul de bolnavi infectați cu virusul HIV.

Pe lângă promovarea fățișă a prostituției, Mamaia a devenit și un cuib al consumatorilor de droguri. Nu demult, am putut vedea cu toții la buletinul de știri al unei televiziuni de maximă audiență un reportaj în care trei tineri se drogau pe plajă, în văzul tuturor. Nici de această dată nimeni nu a luat atitudine, iar primarul Mazăre s-a declarat neputincios în fața acestui fenomen pe care a recunsocut însă că îl cunoaște. Ca părinți, ce liniște mai putem avea atunci când ne lăsăm copiii să meargă vara în vacanță la mare? Și mai ales cei care suntem părinți de fete? Toate valorile pe care familia, alături de școală, se străduie să le transmită celor tineri se pot duce pe apa sâmbetei din cauza declarațiilor unui primar iresponsabil.

Lipsa de reacție în această situație este o acceptare tacită. Apelăm, așadar, la sprijinul Bisericii Ortodoxe Române pentru a solicita o reacție din partea ierarhiei Bisericii ca instituție care se bucură de o încredere enormă din partea poporului român.

Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nici o legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani și care va continua și în această vară.

Paradoxal, domnul Mazăre, deși adoptă un compartament lipsit de cea maai mică urmă de morală – este cercetat penal pentru acte de corupție, încurajează prostituția și consumul de droguri, nu este lipsit de religie. Am putea spune că religia sa este, în sine, festivismul deșănțat.

Precum un saltimbanc, defilează an de an pe aleile din Mamaia în care alegorice interpretându-l când pe Ludovic al XIV-lea, când pe Suleyman Magnificul. Anul acesta, a depășit orice limită de bun simț, anunțând câ îl va întruchipa pe Ștefan cel Mare și Sfânt, ceea ce, din perspectiva credinței ortodoxe reprezintă o blasfemie. Carnavalul în care primarul Mazăre urmează să îl interpreteze pe Ștefan cel Mare va avea loc pe 2 august, exact la o lună după ce românii ortodocși l-au sărbătorit ca în fiecare an pe Sfântul Ștefan cel Mare.

Vă adresăm această solicitare pentru că Biserica Ortodoxă Română este singura care poate stăvili deșănțarea acestui primar care, zi de zi, nu face decât să altereze morala și valorile românilor. Oricine poate vedea cu ochiul liber numărul din ce în ce mai mare de prostituate care populează străzile Mamaiei, oricine poate vedea tineri care se droghează pe plajele din Mamaia. Legat de primul fenomen, primarul Mazăre a adresat multiple mesaje de încurajare, iar în privința celui de-al doilea, închide ochii.

Or, rolul unui primar trebuie să fie cu totul altul decât celui al unui saltimbanc. Conducătorul unei autorități locale are suficiente probleme de rezolvat, având în vedere că în centrul Constanței aproape că locuitorii orașului și turiștii nu se mai pot deplasa pe jos din cauza drumurilor aflate într-o perpetuă refacere.
Cultivarea de către Radu Mazăre a imaginii unor personaje care țin de istoria altor civilizații ne duc cu gândul la obiceiurile politeiste ale păgânilor. Or, înainte de toate, românii sunt monoteiști și cu credință în Dumnezeu.

Vă rugăm, pe această cale, să schimbați ceea ce numai reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române pot schimba.

Protestăm deschis față de intenția primarului Constanței, Radu Mazăre, de a-l întruchipa pe Ștefan cel Mare și Sfânt în cadrul unui carnaval la Mamaia, pe data de 2 august. Solicităm o reacție de dezaprobare fermă și din partea Bisericii Ortodoxe Române al cărei rol, considerăm noi, este și acela de protector al simbolurilor naționale românești.

Pe lângă faptul că lui Radu Mazăre nu i se cuvine sub niciun chip să-l întruchipeze pe Ștefan cel Mare și Sfânt, în sine, ideea de a promova o stațiune din România cu mijloacele unui saltimbanc este una scandaloasă.

După ce, în ultimii trei ani, Radu Mazăre a interpretat pe aleile din Mamaia roluri de import – a fost, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor sau Suleyman Magnificul, Cezar – alege acum să întineze memoria lui Ștefan cel Mare. E un gest inacceptabil din partea unui personaj certat cu justiția și cu legile moralei.

Neputincios să promoveze turismul românesc prin mijloace care țin de tradiția și de personalitatea poporului român, Radu Mazăre recurge la mijloace ieftine și imorale, cum ar fi transformarea stațiunii Mamaia într-o destinație pentru turism sexual și pentru consumul de droguri.

Nu doar că prostituția este ilegală în România, dar această practică intră în contradicție flagrantă cu morala poporului nostru. Să nu omitem faptul că Biserica Ortodoxă Română este institituția care se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor.

Frica lui Dumnezeu și familia sunt, fără putere de tăgadă, principalele noastre valori și nu le putem pune în pericol de dragul unui sezon reușit la Mamaia sau de dragul unor bani pe care urmează să-i încaseze hotelurile și restaurantele din stațiune.

Poate mai importante decât resursele minerale înstrăinate în bună parte sunt valorile poporului nostru pentru a căror conservare solicităm sprijinul imediat al Bisericii Ortodoxe Române.

CU FIIASCĂ SUPUNERE,
ASOCIAȚIA PENTRU REVIGORAREA TRADIȚIEI

Andrei Boambeș,
Președinte

 


Către: ARHIEPISCOPIA TOMISULUI
Str. Arhiepiscopiei, nr. 23, Constanţa, jud. Constanţa
în atenţia: Îaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului

Înaltpreasfinţite Părinte, Asociaţia Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă, organizaţie nonguvernamentală înfiinţată în scopul promovării în şcoală, în familie şi în societate a unui mediu care să asigure dezvoltarea armonioasă din punctul de vedere al sănătăţii mentale şi biologice a copiilor şi tinerilor, promotoare a valorilor spirituale şi culturale româneşti, a primit în ultima perioadă numeroase mesaje de la părinţi prin care aceştia îşi exprimă îngrijorarea faţă de un fenomen care pune în pericol dezvoltarea
normală a copiilor şi a tinerilor: este vorba despre transformarea litoralului românesc într-o destinaţie pentru turism sexual şi alte fapte imorale, nesigură pentru copiii noştri.

Acest fenomen a devenit posibil prin eforturile susţinute pe care în ultimii ani edilul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, le-a depus pentru aşa-zisa promovare a turismului pe litoralul românesc.
Deşi se declară o persoană religioasă, apărând Biserica Ortodoxă Română în anumite situaţii, exclusiv de dragul profitului, primarul oraşului Constanţa a preferat să sacrifice conştiinţele încă neformate ale copiilor noştri, în special ale adolescenţilor, alegând curvia ca metodă de promovare a litoralului românesc. Staţiunea Mamaia, cândva staţiunea tineretului, a devenit staţiunea prostituţiei.

In anul 2010 presa a relatat despre propunerea pe care primarul Radu Mazăre a făcut-o autorităţilor centrale, aceea de a transforma litoralul românesc într-un paradis al turismului sexual, propunere susţinută anumiţi hotelieri şi reprezentanţi din turism, care au identificat turismul sexual ca fiind ceva „specific pentru România, de care nu trebuie să ne ruşinăm" şi care are potenţial de a genera profit. Propunerea primarului Constanţei s-a materializat însă şi fără ajutorul autorităţilor de la Bucureşti, în ultimii ani acesta organizând
aşa-numitele carnavale, prin care se încurajează libertinajul şi promiscuitatea sexuală.

Pe lângă promovarea făţişă a prostituţiei, Mamaia a devenit şi un cuib al consumatorilor de droguri.
Nu demult, presa a relatat într-un jurnal transmis la o oră de maximă audienţă un reportaj în care trei tineri se drogau pe plajă în văzul tuturor. Nimeni nu a luat atitudine după acest incident, iar primarul Mazăre s-a declarat neputincios în combaterea şi prevenirea consumului de droguri pe litoral, recunoscând însă că acest
fenomen există.

Mulţi dintre copiii noştri sunt la o vârstă la care pot fi influenţaţi foarte uşor, fenomene precum cele de la Mamaia putându-i afecta ireversibil. Această propagandă nefastă îi poate face pe mulţi dintre ei să creadă că libertinajul şi promiscuitatea sexuală ţin de sfera normalităţii. Ca părinţi, ce linişte mai putem avea atunci când ne lăsăm copiii să meargă vara în vacanţă la mare? Şi mai ales cei care
suntem părinţi de fete? Toate eforturile pe care familia, alături de Biserică şi şcoală se străduiesc să le facă pentru a transmite celor tineri un mod de viaţă cuviincios se pot nărui datorită demersurilor unui primar iresponsabil, demersuri faţă de care nimeni nu ia atitudine.

Pentru anul 2014 primarul Radu Mazăre a ales să promoveze staţiunea Mamaia prin campania "Mamaia Style", aceasta conţinând elemente sexiste, misogine şi discriminatorii la adresa femeii, continuând astfel punerea în aplicare a propunerii din anul 2010, aceea de a transforma litoralul românesc într-un paradis al turismului sexual.

Mai mult, în data de 2 august 2014 primarul Radu Mazăre şi-a propus să organizeze un carnaval în care să joace rolul lui Ştefan cel Mare, batjocorind astfel imaginea nu doar a unui personaj istoric, ci şi a unui
sfânt canonizat de Biserica Ortodoxă Română. Ne întrebăm cum e posibil ca imaginea unui sfânt mult preţuit de români să fie folosită pentru promovarea libertinajului şi a promiscuităţii sexuale?

Apelăm la sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, instituţie care se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor, pentru a ne putea creşte copiii într-un climat normal, moral şi sănătos. în calitate de prinţi responsabili şi de mădulare ale Bisericii Ortodoxe Române, cu fiască supunere, vă rugăm să faceţi tot ceea ce este necesar pentru ca aceast sacrilegiu să fie împiedicat şi pentru a stopa transformarea litoralului românesc dintr-o oază cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, într-o destinaţie pentru turism sexual, focar de libertinaj şi promiscuitate sexuală, care va atrage mânia lui Dumnezeu asupra noastră.

Cu fiască supunere,
Jercan Eugen
Director executiv

Asociaţia Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă
Adresa de corespondenţă: Str. Ion Roată, nr. 10, Sector 4, Bucureşti
Tel. +40720190081
Email: contact@parintipentrueducatie.ro
Web: www.parintipentrueducatie.ro

 


ÎNALT PREA SFINȚIEI SALE TEODOSIE, ARHIEPISCOP AL TOMISULUI

Înalt Prea Sfințite Părinte,

Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nici o legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani și care va continua și în această vară.

Paradoxal, domnul Mazăre, deși adoptă un compartament lipsit de cea mai mică urmă de morală – este cercetat penal pentru acte de corupție, încurajează prostituția și consumul de droguri, nu este lipsit de religie. Am putea spune că religia sa este, în sine, festivismul deșănțat.

Precum un saltimbanc, defilează an de an pe aleile din Mamaia în care alegorice interpretându-l când pe Ludovic al XIV-lea, când pe Suleyman Magnificul. Anul acesta, a depășit orice limită de bun simț, anunțând câ îl va întruchipa pe Ștefan cel Mare și Sfânt, ceea ce, din perspectiva credinței ortodoxe reprezintă o blasfemie. Carnavalul în care primarul Mazăre urmează să îl interpreteze pe Ștefan cel Mare va avea loc pe 2 august, exact la o lună după ce românii ortodocși l au sărbătorit ca în fiecare an pe Sfântul Ștefan cel Mare.

Vă adresăm această solicitare pentru că Biserica Ortodoxă Română este singura care poate stăvili deșănțarea acestui primar care, zi de zi, nu face decât să altereze morala și valorile românilor. Oricine poate vedea cu ochiul liber numărul din ce în ce mai mare de prostituate care populează străzile Mamaiei, oricine poate vedea tineri care se droghează pe plajele din Mamaia.

Legat de primul fenomen, primarul Mazăre a adresat multiple mesaje de încurajare, iar în privința celui de-al doilea, închide ochii.
Or, rolul unui primar trebuie să fie cu totul altul decât celui al unui saltimbanc.

Conducătorul unei autorități locale are suficiente probleme de rezolvat, având în vedere că în centrul Constanței aproape că locuitorii orașului și turiștii nu se mai pot deplasa pe jos din cauza drumurilor aflate într-o perpetuă refacere.

Cultivarea de către Radu Mazăre a imaginii unor personaje care țin de istoria altor civilizații ne duc cu gândul la obiceiurile politeiste ale păgânilor. Or, înainte de toate, românii sunt monoteiști și cu credință în Dumnezeu.

Vă rugăm, pe această cale, să schimbați ceea ce numai reprezentanții
Bisericii Ortodoxe Române pot schimba.
CU FIIASCĂ SUPUNERE,

Asociația Civică pentru Constanța
Nicu Garofil

 


PREA FERICIRII SALE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE
ROMÂNE

Prea Fericite Părinte Patriarh,

Protestăm deschis față de intenția primarului Constanței, Radu Mazăre, de a-l întruchipa pe Ștefan cel Mare și Sfânt în cadrul unui carnaval la Mamaia, pe data de 2 august. Solicităm o reacție de dezaprobare fermă și din partea Bisericii Ortodoxe Române al cărei rol, considerăm noi, este și acela de protector al simbolurilor naționale românești.

Pe lângă faptul că lui Radu Mazăre nu i se cuvine sub niciun chip să-l întruchipeze pe Ștefan cel Mare și Sfânt, în sine, ideea de a promova o stațiune din România cu mijloacele unui saltimbanc este una scandaloasă.

După ce, în ultimii trei ani, Radu Mazăre a interpretat pe aleile din Mamaia roluri de import – a fost, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor sau Suleyman Magnificul, Cezar – alege acum să întineze memoria lui Ștefan cel Mare. E un gest inacceptabil din partea unui personaj certat cu justiția și cu legile moralei.

Neputincios să promoveze turismul românesc prin mijloace care țin de tradiția și de personalitatea poporului român, Radu Mazăre recurge la mijloace ieftine și imorale, cum ar fi transformarea stațiunii Mamaia într-o destinație pentru turism sexual și pentru consumul de droguri.

Nu doar că prostituția este ilegală în România, dar această practică intră în contradicție flagrantă cu morala poporului nostru. Să nu omitem faptul că Biserica Ortodoxă Română este institituția care se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor.

Frica lui Dumnezeu și familia sunt, fără putere de tăgadă, principalele noastre valori și nu le putem pune în pericol de dragul unui sezon reușit la Mamaia sau de dargul unor bani pe care urmează să-i încaseze hotelurile și restaurantele din stațiune.

Poate mai importante decât resursele minerale înstrăinate în bună parte sunt valorile poporului nostru pentru a căror conservare solicităm sprijinul imediat al Bisericii Ortodoxe Române.

CU FIIASCĂ SUPUNERE,
ASOCIAȚIA PENTRU REVIGORAREA TRADIȚIEI

Andrei Boambeș,
Președinte


Surse FOTO: 1.Karikaturapolitika.wordpress.com; 2. evz.ro; 3 – 4 - -5. realitatea.net,; libertatea.ro, cancan.ro
 

Taguri: ProtesteAsociatiiCrestine, ProtesteAntiMazare, ProtesteImpotrivaTurismSexual, TurismSexual, Mamaia, Constanta, Litoral, RaduMazare, RaduStefanMazare, POrimarulConstantei, PatriarhiaRomana, EpiscopiaTomisului, StefanCelMare, AsociatiaPentruRevigorareaCredi,jooble.org