AUTOMOBILISM:

AUTOMOBILISM: "DANUBE DELTA Rally" a fost inclus, ca etapă, în... calendarul "F.I.A. European Rally Trophy- 2015"!(1785)


Cei care s-au implicat în organizarea “Danube Delta Rally – 2014” (29 – 31 mai) au primit Premii de Excelență.

Astăzi, joi – 31 iulie, începând cu ora 11.00, în sala “Mihail Kogălniceanu”, din sediul Consiliului Județean Tulcea (C.J.T.), a avut loc o conferință de presă, în care s-a discutat raportul Federației Internaționale de Automobilism ( F.I.A. / A.I.F.).

La eveniment au participat, alături de Mihai Tănase - reprezentant al “Club Nautic MotorSport” (organizator), Vasile Strat - vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Liliana Marinescu - administrator public al C.J. Tulcea, Constantin Hogea - primarul municipiului Tulcea, Lucian Simion – prefectul judeţului Tulcea, Viorel Oltu – reprezentantul Inspectoratului Județean de Poliție (I.J.P.) Tulcea, Florin Bașcău – de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (I.S.U.) Tulcea, Vasile Moţ – reprezentând Inspectoratul Județean de Jandarmi (I.J.J.) Tulcea, Dumitru Pericleanu - Biroul Rutier, Aurel Lefterache - Serviciul Rutier, dr. Dumitru Vâlcu - Serviciul Județean de Ambulanță (S.J.A.) Tulcea, Liviu Urlih - Direcția Judeţeană de Tineret și Sport (D.J.T.S.), Adrian Moglan – de la “Mega Edil”, Costel Caraman - Hotel “Delta”, din municipiul Tulcea, Marius Condac - Direcţia Silvică Tulcea.


Vestea cea bună, anunţată public astăzi, este că “Danube Delta Rally” a fost primit în Europa (începând cu 2015): va fi etapă în cadrul “F.I.A. European Rally Trophy – 2015” !!!!!


Din păcate, există şi o… veste proastă: raliul a primit un punctaj mai mic decât în 2013!


Discuțiile au fost deschise de către Mihai Tănase, care a vorbit despre raportul F.I.A., dar și despre minusurile semnalate de Federația Română de Automobilism Sportiv.
„Cu toate că feed-back-ul primit de la participanți a fost pozitiv, anul acesta avem, totuşi, un punctaj mai… mic! Așteptăm oficial raportul, pentru a vedea care au fost problemele“, a spus Mihai Tănase.

În aceeași ordine de idei, principalul organizator a transmis faptul că punctul forte al raliului de la Tulcea a fost reprezentant de probele speciale din județ, respectiv de superspeciala din municipiu: „În acest sens, aș dori să le mulțumesc celor de la Consiliul Județean, respectiv de la Primăria Tulcea, pentru sprijinul acordat și pentru eforturile depuse“.

Vicepreședintele C.J. Tulcea, Vasile Strat, a mulțumit tuturor factorilor implicați în realizarea în cele mai bune condiții a “Danube Delta Rally”: „O veste excelentă este aceea că “Danube Delta Rally”, un eveniment emblematic pentru județul nostru, este etapă în cadrul F.I.A. European Rally Trophy – 2015”.
Un astfel de eveniment „deschide“ porțile județului Tulcea pentru întreaga Europă, iar această promovare nu poate aduce decât beneficii, în plan local“.

În legătură cu punctajul obținut de ediția din acest an, primarul municipiului, Constantin Hogea, și-a exprimat vehement dezamăgirea față de atitudinea celor care au analizat “Danube Delta Rally – 2014” și și-a exprimat încrederea că anul viitor, atunci când vom discuta despre o competiție internațională, adevărata valoare a competiţiei va fi recunoscută de toată lumea.

Mihai Tănase a primit și felicitările prefectului Lucian Simion, care a amintit faptul că principalii organizatori au reușit să îi convingă pe liderii locali că acest eveniment trebuie fie adus la Tulcea.


IMAGINE: autostiri.ro
 

Taguri: DanubeDeltaRally, F.I.A., FIA, F.I.A.EuropeanRallyTrophy, DanubeDelta, Tulcea, VasileStrat, MihaiTanase, ConstantinHogea, LucianSimion, PrimariaTulcea, PrefecturaTulcea, CJT, C.J.T., ConsiliulJudeteanTulcea,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri