Ce au făcut polițiștii în Vama Veche

Ce au făcut polițiștii în Vama Veche(1015)


Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu poliţiştii de ordine publică, în baza Planului de măsuri „Litoral 2014”, desfăşoară în continuare activităţi în vederea prevenirii şi pregătirii antivictimale a populaţiei, pentru a nu fi expusă fenomenului infracţional.

Astfel, astăzi, s-a acţionat în zona Limanu, Vama-Veche, 2 Mai, în unităţile de cazare, campinguri, terase, baruri, în vederea creşterii gradului de siguranţă al turiştilor aflaţi pe litoral şi pentru pregătirea acestora pentru a nu cădea victime infractorilor.

Recomandările preventive ale acestora sunt următoarele:
- Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţi pe plajă, lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile personale (şezlong/prosop/cort/terase). Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi.
- Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.
- Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele .
- Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) – puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâlhării.
- La plecarea din cameră şi pe timpul nopţii, asiguraţi uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestrele.


Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi telefonul de urgenţă 112!

  
jooble.org