PORT: Cu

PORT: Cu "River Concerto", ne apropiem de mijlocul listei navelor de croazieră care vin la Constanţa, în acest sezon(1573)


Astăzi, luni – 28 iulie, la Teminalul de Pasageri din Portul Constanţa a sosit cea de-a 38-a navă de croazieră care este programată, în acest sezon estival septentrional, să facă o escală la noi.

Ne apropiem, aşadar, de mijlocul acestui şir de vizite la Constanţa, al pasagerelor (de lux sau... „ultralux”, în unele cazuri!), care a început pe... 1 aprilie 2014, cu fluvialul „River Concerto” şi se va încheia cu maritimul „Ocean Princess”, pe 15 noiembrie a.c.

Iniţial, ar fi trebuit să fie mult mai puţine nave de croazieră, în vizită la Constanţa, dar degradarea situaţiei din Ucraina, inclusiv în zona de Sud, de la... Marea Neagră (anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea ş.a.m.d.), a dus la renunţarea la anumite porturi (Odesa / Odessa, în primul rând, dar şi Ialta / Yalta), în favoarea includerii sau prelungirii sejurului la bătrânul Tomis, astfel încât din 69 (câte au fost anul trecut, cu 55 000 de turişti) s-au 83, până la urmă ultimul, cel de la mijlocul lui noiembrie, ajungând să fie al... 95-lea!


Aşa cum spuneam, astăzi, luni – 28 iulie 2014, la ora 13.00, s-a legat la chei vasul fluvial de croazieră “River Concerto”, un vizitator frecvent al Portului Constanţa, de fapt… chiar cel care a “deschis balul”, la 1 aprilie! (după ce, în săptămâna care a trecut, ne-au mai vizitat şi maritimele “”Costa Deliziosa” şi “Silver Spirit”, ambele sâmbătă – 26 iulie).

“River Concerto” râmâne la Constanţa până miercuri – 30 iulie, ora 13.00.

Fluvialul, sub pavilion (“de complezenţă”) Malta (port de înregistrare: La Valetta), de 110 metri lungime şi 12 metri lăţime, poate transporta 140 de pasageri (cazaţi în 70 de camere “duble”, dintre care 15 au balcon).

Este clasat pe locul 14, ca şi confort, în „Top 40 River Cruise Shipps”.

Ca şi suratele sale, gemene, deţinute de către aceeaşi companie, „Grand Circle’s Cruise Riverboats” („River Aria” şi „River Adagio”, care, şi ele, vin relativ frecvent la Constanţa), în extrasezonul croazierelor (iarna) în Emisfera Nordică, fac plimbări / tururi pe Dunăre, pentru turiştii care vizitează Budapesta, unde sunt aceste vase rezidente „de facto”.


IMAGINI: „River Concerto” (Sursa foto: MarineTraffic.com)
 

Taguri: RiverConcerto, RiverAria, M/SRiverAria, RiverCruiseShips, ThomsonCelebration, SeabornOdyssey, RiverConcerto, Insignia, TerminalulDePasageri, PortulConstanta, MareaNeagra, Dunare, CanalulDunare/MareaNeagra, Fluvial, Maritim, VaporFluvial, VaporMaritim, Ter,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri