TULCEA: Proiectul

TULCEA: Proiectul "Cetăţenii, mai aproape de instituţiile publice", prin... reţelele de socializare!(1707)


Un nou proiect pentru administraţiile din judeţul şi oraşul Tulcea, „Cetăţenii, mai aproape de instituţiile publice”, este prezentat astfel de către Liliana Marinescu, administrator public al Consiliului Judeţean Tulcea (C.J.T.) : „Reţelele de socializare sunt, la momentul de faţă, o soluţie ideală pentru transmiterea informaţiei în teritoriu, în localităţi greu accesibile“.


În acest sfârşit de săptămână, a avut loc lansarea, la Tulcea, a proiectului „Transparență și calitate în administrația publică prin social - media“, aplicat de către Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă (A.A.P.D.D.) – Agenda 21.

Soluţia propusă prin proiect se referă la extinderea, în administrația publică, a rețelelor social – media, ca instrumente menite să asigure transparența instituțiilor publice, creșterea gradului de informare și implicare a cetățenilor la procesele decizionale, calitatea sporită a serviciilor.

Zece (10) ONG-uri, 3.500 cetățeni, 30 voluntari, 20 instituții / autorități publice, 40 funcționari publici vor fi beneficiarii proiectului, iar partenerul principal este Agenția Națională a Funcționarilor Publici (A.N.F.P.).

În acest context, administratorul public al C.J. Tulcea, Liliana Marinescu, a vorbit despre efectul pe care reţelele de socializare le pot avea asupra unei comunicări eficiente: „Reţelele de socializare sunt, la momentul de faţă, o soluţie ideală pentru transmiterea informaţiei în teritoriu, în localităţi greu accesibile. În acest sens, nu pot decât să fiu încântată că judeţul nostru a fost ales pentru implementarea proiectului“.

De la Tulcea, în proiect sunt implicate Consiliul Judeţean, Prefectura, Primăria Municipiului, Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Obiective: promovarea dreptului fundamental al cetăţenilor de a participa la problemele publice prin instituirea unor canale eficiente de comunicare şi consultare între cetăţeni în cadrul a 20 de instituții / autorități publice din București și din județele Cluj, Mehedinți, Suceava și Tulcea; creșterea gradului de transparență și bună guvernare a 20 de instituții / autorități publice din București și din județele Cluj, Mehedinți, Suceava și TULCEA și a capacității acestora de atragere a cetățenilor în procese decizionale la nivelul comunităților locale, prin utilizarea rețelelor social media; încurajarea voluntariatului în beneficiul comunităţii prin pregătirea a 30 de voluntari, reprezentanţi ai societăţii civile și implicarea funcționarilor publici pe baze voluntare în procesul de implementare a acestuia; promovarea campaniei „No Hate Speech” de către 20 instituții / autorități publice locale, implicate în proiect, și de cinci (5) ONG-uri locale, împreună cu 30 de voluntari; multiplicarea şi extinderea proiectului în alte zece (10) judeţe.


IMAGINE: Liliana Marinescu, administrator public al Consiliului Judeţean Tulcea (Sursa foto: ziare.com)
 

Taguri: CJTulcea, LilianaMarinescu, ConsiliulJudeteanTulcea, CJT, ConsiliulJudetean, Tulcea, HoriaTeodorescu, ConstantinHogea, Hogea, PrimarulConstantinHogea, NicuMihai, DanielNegoescu, Dr.EmiliaStamate, EmiliaStamate, angiograf,
OMD MAMAIA CONSTANTA
SCHIMBă-ți stilul de viață



jooble.org ziare, stiri