Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CLUBUL NAUTIC ROMÂN deschide o filială la CONSTANŢA

CLUBUL NAUTIC ROMÂN deschide o filială la CONSTANŢA(1824)


Joi - 17 iulie, de la ora 12.00, va avea loc prima conferință de presă organizată cu ocazia deschiderii la Constanța a unei filiale a Colegiului Nautic Român (CNR).
Conferinţa are loc la sediul noii filiale, din bulevardul Mamaia, nr. 158, etaj 2 – clădirea GSS!


Este singura instituție PRIVATĂ de învățământ din România care asigură formarea profesională pentru ofițerii de marină comercială.

Pe o piață maritimă a forței de muncă ce se confruntă cu o lipsă a personalului specializat pe anumite meserii, Colegiul Nautic Român este școala care asigură viitorilor ofițeri atât voiajele de practică necesare angajării pe o navă după terminarea cursurilor cât și diurnă în timpul călătoriilor pe mare.

În cei patru ani de activitate, au absolvit cursurile Colegiului Nautic Român peste 100 de persoane, toate angajate acum cu contracte de muncă în cadrul companiilor internaționale de transport maritim.

“Am studiat ofertele universităților de profil și am realizat că la finalul anilor de studiu, absolvenții sunt obligați să își caute singuri voiaje de practică. Foarte mulți nu reușesc, iar după patru ani de studiu se transformă în șomeri. Potrivit legislației în domeniu, fără 12 luni de practică pe mare niciun cadet nu își poate lua brevetul de navigator. Suntem singura instituție de marină care asigurăm cadeților toate condițiile pentru a deveni buni navigatori, dar și șansa unor contracte avantajoase la finalul celor doi ani de studii. Astfel, cursanții noștri au garanția unui voiaj de practică de 12 luni asigurat de Colegiu. În plus, le oferim studenților și diurnă în timpul acestor călătorii de studiu. Astfel, își pot achita cheltuielile de școlarizare din salariul câștigat pe navă, din voiajele de practică. Cred ca este datoria cadrelor didactice să asigure studenților toate condițiile pentru a se putea integra pe piața forței de muncă”, punctează Stelian Cojocaru, președintele Colegiului Nautic Român.

Participă la eveniment: Stelian Cojocaru - președinte Colegiului Nautic Român (CNR); Dumitru Catană - director general Autoritatea Navală Română (ANR); Adrian Mihălcioiu - președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN).

 

FOTO: C.N.R., Daniel Stoenciu, Facebook 
 

Taguri: CNR, C.N.R., ClubulNauticRomân, AdrianMihalcioiu, StelianCojocaru, DumitruCatana, DanMihaescu, ANR, A.N.R., AutoritateaNavalaRomana,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri