Carnavalul de la Mamaia: Mazăre va fi Ştefan cel Mare, iar Maia Morgenstern - mama domnitorului

Carnavalul de la Mamaia: Mazăre va fi Ştefan cel Mare, iar Maia Morgenstern - mama domnitorului(1948)


Primarul Radu Mazăre spune că ediţia carnavalului la care el îl va interpreta pe Ştefan cel Mare va fi una spectaculoasă, bazată pe istorie, dar şi pe legende, iar actriţa Maia Morgenstern şi-a dat acordul pentru a fi mama domnitorului, fiind posibil ca Sofia Vicoveanca să fie Vrâncioaia.


“Am lucrat ieri la scenariul pentru Ştefan cel Mare, va fi extraordinar de spectaculos, o să avem câteva momente...O să le vedeţi, de fapt, de ce să vi le povestesc de acum, cu bătălia de la Podul Înalt. Vor fi lupte pe scenă, o să avem cascadori, o să avem celebra poezie în care Ştefan se întoarce bătut, «pe o stâncă neagră, într-un vechi castel», îl aşteaptă mama lui care îi dă viteză, îl trimite înapoi la luptă”, a declarat, marţi, Radu Mazăre.

El a menţionat că actriţa Maia Morgenstern şi-a dat acordul pentru a interpreta rolul mamei lui Ştefan cel Mare la carnavalul de la Mamaia.

“Am discutat şi am agreat de principiu, nu am perfectat încă definitiv, dar urmează să semnăm contractul cu Maia Morgenstern, care va fi mama lui Ştefan cel Mare. Sigur că pentru asta o să facem şi noi aşa un lucru bun, de fapt e de suflet o să ajutăm la repararea Teatrului de Stat Evreiesc. (...) În principiu s-a aratăt încântată să participe la acest proiect. Ea va fi mama lui Ştefan cel Mare, cea care mă trimite înapoi la luptă. (...) Şi acum suntem în discuţii să vedem cine o să fie Vrâncioaia. Va fi cineva care va fi în pur stil moldovenesc şi care va şi cânta”, a afirmat primarul Constanţei.

Întrebat dacă ar putea fi vorba despre Sofia Vicoveanca, primarul a răspuns: “Ai văzut? Suntem în discuţii, să vedem dacă e disponibilă”.

Radu Mazăre a mai spus că de la această ediţie a carnavalului nu vor lipsi nici cascadorii.

”Vor fi zece cascadori care simulează lupta de la Podul Înalt, vor mai fi şi de-ai noştri pe lângă cei zece cascadori, în orice caz va fi spectaculos. Vor fi lupte adevărate pe scenă, vor fi dansuri, va fi reconstituită tabăra lui Soliman Paşa unde se benchetuia după ce-l învinseseră pe Ştefan. După aia Ştefan se întoarce, după ce-l goneşte mama lui se duce la Vrâncioaia, adună cu buciumul, fiii Vrîncioaiei adună toată armata, intră peste Soliman, o poveste bazată şi pe istorie, dar şi pe legende în acelaşi timp”, a menţionat Mazăre.

Ediţia carnavalului în care primarul îl va interpreta pe Ştefan cel Mare va avea loc în 2 august la Mamaia.

Primarul Constanţei a fost costumat în Cezar la prima ediţie a carnavalului din Mamaia din acest an, care a avut loc la începutul lunii iulie.

Este pentru al treilea an consecutiv când Mamaia găzduieşte un asemenea carnaval, acesta fiind de fapt un spectacol prezentat de cluburile din staţiune, reprezentanţii acestora defilând pe care alegorice pe faleza din Mamaia şi oferind apoi o reprezentaţie de dans şi muzică în Piaţeta Cazino.

Radu Mazăre a purtat diverse costume la ediţiile anterioare ale carnavalului, fiind pe rând spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul. 

Sursa: Mediafax.ro

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri