C.M. DE FOTBAL: OLANDA - BRAZILIA 3 - 0 (2 - 0), în finala

C.M. DE FOTBAL: OLANDA - BRAZILIA 3 - 0 (2 - 0), în finala "mică"(1684)


La turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal - 2014, care se desfăşoară în Brazilia, ieri seară (sâmbătă - 12 iulie), de la 23.00 (ora României), la Brasilia, pe Estadio Nacional de Brazilia “Mane Garincha”, în finala “mică”, “de… consolare” (pentru locul trei), numită şi a… tristeţii, OLANDA – BRAZILIA: 3 - 0 (2 – 0).

Au marcat, în ordine cronologică: Robin Van Persie (minutul 3, din “penalty”), Daley Blind (min. 17), Georginio Wijnaldum (min. 91).

Frumoasa şi serioasa formaţie a Olandei a jucat excelent, arătând cât este de nedreaptă neaccederea sa în finala “mare”, datorită „loteriei” penalty-urilor!

De cealaltă parte, formaţia “carioccas” (după 1 – 7 cu Germania, darn u numai!...) a dovedit, şi ea câteva lucruri: că… nu merita, probabil, nici să iasă din grupe (!) şi că, per total, adică cu excepţia lui Neymar, care n-a jucat nici ieri, fiind accidentat, cu a portarului veteran Julio Cesar şi, poate, cu a încă necoptului complet Oscar, este CEA MAI SLABĂ REPREZENTATIVĂ A BRAZILIEI DIN TOATE TIMPURUILE, cu jucători fie complet expiraţi, chiar dacă au fost “mari” odată (gen: Fred, Jo, Paulinho, Fernandinho, Maicon, Maxwell, Bernard etc.), fie dezamăgitori (cum ar fi: David Luiz, Marcello, Thiago Silva, Hulk, Willian), fie… slabi pur şi simplu!

În minutul 93 a ieşit portarul titular Cillessen şi a intrat cel de-al treilea portar al formaţiei, Vorm!
Astfel, Louis Van Gaal este singurul antrenor, de la acest turneu final, care a folosit… toți jucătorii din lot (23), de fapt: o premieră pentru o reprezentativă în istoria Cupei Mondiale!
De fapt, nici Brazilian nu este departe: în afară de unul dintre portarii de rezervă, antrenorul Luiz Felipe Scolari a încercat tot lotul de jucători de câmp (ultimul a fost, ieri, Maxwell, singurul care nu jucase, care a început ca titular meciul cu batavii...)!


A fost a 63-a (penultima) partidă de la Coppa del Mondo – 2014.

Reamintim că Brazilia pierduse semifinala cu Germania, cu un incredibil… 1 – 7, iar Olanda a fost stopată (cu 2 – 4), după prelungiri şi lovituri de departajare, de la 11 metri, în partida cu Argentina (0 – 0, după 120 de minute de joc).

În legătură cu semifinala Argentina – Olanda, este extraordinar că tocmai antrenorul “Oraniei”, marele tehnician Luis van Gaal, este cel care a insistat mult ca portarul… argentinian, Sergio Romero, să înveţe să pareze penalty-uri, atunci când l-a… avut elev în Olanda, la AZ’67 Alkmaar, echipă cu care a şi câştigat, de altfel, campionatul!
Iată ce a declarat antrenorul batav: “Frustrant este că… eu l-am învățat pe Sergio Romero să apere penalty-uri, în perioada în care mi-a fost elev la AZ67 Alkmaar!”


Olanda (care a debutat în forţă, spulberând campioana mondială “en titre”, Spania, cu 5 – 1), ia medalia de bronz (aceasta şi cea de… aur le lipseau triplilor VICEcampioni mondiali!) şi TERMINĂ NEÎNVINSĂ (calificările şi eliminările la penalty-uri de departajare rămân, în statisticile oficiale, ca meciuri egale!), plecând din Brazilia cu capul sus (şi în admiraţia specialiştilor şi a publicului, inclusiv a celui… local, care a aplaudat-o, şi aseară, la sfârşitul partidei!)!!


FINALA “MARE” se joacă ASTĂZI, duminică - 13 iulie, la Rio de Janeiro, pe celebra “Maracana”, de la ora României 22.00 (AŞADAR: CU O ORĂ MAI DEVREME DECÂT PARTIDELE DIN SEMIFINALE ŞI FINALA “MICĂ”!): GERMANIA – ARGENTINA.


Media reuşitelor per meci, de la începutul acestui turneu final, împărţind 172 finalizări (nu se includ cele din “penalty”-urile de departajare!) la 63 de confruntări (mai este de jucat una singură!) rezultă: 2,73
 

Taguri: CoppaDelMondo, CupaMondiala, Olanda-Brazilia, Brazilia-OlaNDA, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri