LITORAL: Plaja a fost plină ca-n... august!

LITORAL: Plaja a fost plină ca-n... august!(1656)


Astăzi, luni-6 mai, în a doua zi de Paşte şi... ultima zi a minivacanţei de aproape o săptămână, a fost un vârf de aglomeraţie pe plaja din staţiunea Mamaia, în primul rând, dar şi pe cele din Constanţa, Năvodari-Vadu-Corbu-Grindul Chituc , ba chiar şi din sudul litoralului românesc al Mării Negre (Eforie-Nord şi Sud; Tuzla-Costineşti-23 August; Mangalia-Nord: Olimp-Neptun, Jupiter, Cap Aurora-Venus, Saturn-Mangalia; 2 Mai-Vama Veche).

Deşi o parte dintre cei aproximativ 40.000 de turişti înregistraţi oficial la recepţiile spaţiilor de cazare atestate şi clasificate legal (dintre care peste 30.000 au preferat Mamaia!), în toată această perioadă (dar, ca întotdeauna, au fost semnificativ mai mulţi, fie că vorbim de rude sau prieteni care au locuit la cei vizitaţi, fie că au fost „sezonişti”, plătitori la gazdele neînregistrate nici la fisc, nici la organismele Ministerului Turismului...), au mai plecat (dar s-au mai şi întors pentru o zi-două), tot a fost o zi de plajă „plină”, ca-n mijloc de august!

Cuplarea finalului „minivacanţei” cu debutul „Litoralului pentru Toţi”, o idee excelentă!

O explicaţie a maxi-aglomeraţiei, din ultima zi a mini-vacanţei, în afara afluxului „băştinaşilor”-localnici, este şi cuplarea finalului acesteia din urmă cu debutul, tot astăzi, al Programului de Tarife Reduse (pentru serviciile turistice) „Litoralul pentru Toţi”-Ediţia a 12-a (6 mai – 15 iunie 2013), de primăvară! S-a dovedit a fi o idee excelentă, din partea organizatorilor acestui program bianual (Asociaţia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului „Litoral-Delta Dunării”, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism - ANAT, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc – FNPTR, asociaţiile patronale din turismul litoral, susţinute de Primăriile localităţilor riverane şi de Consiliul Judeţean Constanţa – CJC), promotori care au şi insistat, pe lângă guvernanţi, pentru cele două zile libere suplimentare, din 2 şi 3 mai! Mulţi oameni au decis să-şi prelungească şederea pe litoral, pentru cinci (în Constanţa, Mamaia şi Eforie) sau şase (în staţiunile care compun lanţul de infrastructură turistică din Mangalia-Nord) nopţi (de cazare), luîndu-şi o parte din concediu, atraşi fiind de aceste tarife „promoţionale”, considerabil mai mici decât în „full-season”-ul din iulie-august, chiar şi faţă de a doua parte a lunii iunie.

Pentru ceilalţi vizitatori ai litoralului , din această minivacanţă de 1-2 Mai şi Paşte, urmează calvarul unei... alte aglomeraţii: cea a drumului (rutier) de întoarcere spre casă!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri