Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MANGALIA: Cu sprijinul Protoieriei, 21 de copii din familii nevoiaşe vor merge GRATUIT în tabără, la Vatra Dornei

MANGALIA: Cu sprijinul Protoieriei, 21 de copii din familii nevoiaşe vor merge GRATUIT în tabără, la Vatra Dornei(1245)


Cu sprijinul Protoieriei "Callatis", 21 de copii din Mangalia, care au o situaţie materială precară, beneficiază, în perioada 7 - 14 iulie, de o tabără GRATUITĂ, la Vatra Dornei (judeţul Suceava).

Copiii sunt elevi ai învăţământului gimnazial şi liceal, practică luptele libere, la diverse cluburi sportive din oraş, şi sunt sprijiniţi de către Centrul Social "Sfântul Mina", din Mangalia, care acordă servicii sociale copiilor din familii nevoiaşe.
Aceştia servesc, zilnic, o masă caldă, la Centrul Social, amenajat la standarde europene, în cursul anului trecut, iar pentru rezultatele lor, obţinute în cadrul competiţiilor sportive de profil, preoţii oraşului i-au recompensat cu câteva zile de vacanţă.

Pe parcursul celor şapte zile de recreere din care nu vor lipsi antrenamentele şi jocurile sportive, copiii însoţiţi de trei profesori şi un asistent medical, vor beneficia şi de procedurile balneare specifice ale bazei de tratament din Vatra Dornei.

Protoiereul Mangaliei, Vasile Cîrlan, cel care a dorit ca acest proiect să se materializeze, a declarat că plecarea copiilor în tabără a fost posibilă datorită implicării preoţilor - parohi ai Protoieriei "Callatis", care, alături de Primăria Mangalia, au acordat sprijin financiar acestor copii, necesar deplasării lor în tabără.
"Toţi preoţii din cadrul Protoieriei atât din oraş, cât şi din zonele limitrofe, au contribuit cu sume de bani, astfel că s-au strâns 12 mii de lei pentru plata cheltuielilor de cazare, masă, excursii şi drumeţii, inclusiv bani personali pentru fiecare dintre cei 21 de copii. În plus, Primăria ne-a acordat 3.500 de lei pentru transportul lor până la Vatra Dornei şi retur. Sunt bucuros că ei au posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, dispunând în incinta taberelor de spaţii destinate activităţilor extraşcolare specifice, iar pe viitor sperăm ca acţiunile noastre să se repete", a precizat Protoiereul Mangaliei, părintele Vasile Cîrlan.

Mediul în care se desfășoară tabăra de la Vatra Dornei are un potențial turistic ridicat, fiind înconjurat de câteva rezervații naturale, având ca principale obiective dezvoltarea capacității copilului de a socializa, prin activități interactive, astfel fiind dezvoltat și spiritul de competiție al acestuia.


SURSA FOTO: Primăria Mangalia
 

Taguri: Mangalia, ProtoieriaMangalia, ProtoieriaCallatis, Protoieria, Callatis, VasileCirlan, CentrulSociaSfantulMinaMangalia, SfantulMina, VatraDornei, CentrulSocialSfantulMina, JudetulSuceava, LupteLibere, LupteLibereMangalia,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri