EXCLUSIV HOTNEWS.RO Numele medicului care a spus că transportarea lui Nicuşor Constantinescu în România îi poate pune viața în pericol apare în documente oficiale fiind acuzat de luare de mită. Şerban Cocioba a fost condamnat la 2 ani de probaţiune, şase luni de arest la domiciliu şi amendat cu suma de 10.000 de dolari(6517)


Numele medicului român care a semnat raportul medical privind starea de sănătate a şefului CJ, Nicuşor Constantinescu, Şerban Cocioba, apare într-un document al Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al Statelor Unite, asociat cu două abateri, printre care una de luare de mită în anul 1999. 

În secţiunea constatării faptelor, "pârâtul" Şerban Ion Cocioba a fost găsit vinovat de luare de mită pe data de 22 martie 1999, iar pe data de 12 aprilie a fost condamnat la 2 ani de probaţiune, şase luni de arest la domiciuliu şi amendat cu suma de 10.000 de dolari.

În documentul emis de Biroul de conduită profesională a Departamentului de Sănătate din SUA se arată că Şerban Cocioba a fost condamnat pentru un act "care constituie o infracţiune în conformitate cu legislaţia federală".

Într-o decizie a Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane privind acelaşi caz, se explică faptul că Şerban I. Cocioba a pledat vinovat în faţa acuzaţiei de luare de mită în schimbul trimiterii pacienţilor înscrişi în programul MediCare la American Open MRI Center. Astfel, recunoaşterea vinovăţiei confirmă infracţiunea penală legată de furnizarea de servicii de sănătate în cadrul programului Medicare.

De asemenea, potrivit unui document care a indexat toate acţiunile Biroului de Conduită referitoare la abaterile medicilor începând cu anul 1990, medicul Cocioba Şerban a primit avertisment şi o amendă de 5000 de dolari pentru că a a confirmat acuzaţia potrivit căreia a răspuns fals la o întrebare în cererea să de înregistrare la Drug Enforcement Agency.

Sursa: Hotnews.ro  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri