Şcolile şi grădiniţele din Mangalia vor fi branşate la reţeaua de gaze naturale(828)


Consilierii locali din Mangalia au votat, în cadrul şedinţei ordinare de joi, mai multe proiecte de interes pentru locuitorii oraşului. Astfel, membrii CL au aprobat transmiterea în folosinţă gratuită către Compania Naţională de Investiţii (CNI) a terenului în suprafaţă de 5918 mp, pentru construirea unei săli de sport în municipiul Mangalia. Proiectul are la bază mai multe prevederi legislative de la nivel local referitoare la aprobarea Programului de dezvoltare a infrastructurii educaţionale, locative şi a celei sportive, cu finanţare de la bugetul naţional prin CNI. În acest sens, sala de sport se va construi în curtea Şcolii Gimnaziale "Sfântul Andrei", va avea o amprentă la sol de 1080 mp şi o capacitate de 150 de locuri.

În aceeaşi şedinţă, consilierii locali au votat pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII "Gala Galaction" din localitate, care presupune recompartimentarea spaţiilor unităţii şcolare, reabilitarea termică şi mansardarea clădirii, valoarea investiţiei de peste 300 de mii de euro fiind suportată din bugetul local. Unitatea şcolară deserveşte 500 de elevi, actualmente spaţiile destinate orelor de curs fiind neîncăpătoare pentru numărul de elevi existent în şcoală, modernizarea şi extinderea clădirii fiind necesare desfăşurării în condiţii optime a procesului educaţional.

De asemenea, s-a adoptat proiectul de hotărâre privind branşarea la reţeaua de gaze a tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraş. Potrivit documentului, se vor executa lucrări de branşament, vor fi modernizate instalaţiile de utilizare, achiziţionate arzătoare pe gaz şi se va proceda la automatizarea şi conservarea celor vechi, inclusiv a bazinelor CLU. Alte proiecte adoptate în şedinţa CL au fost cele privind mutarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din clădirea Primăriei Mangalia, în incinta Clubului Nautic situat în Portul turistic din localitate.

Totodată, s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru Corul de Copii "Callatis" din Mangalia, necesar cheltuielilor de cazare şi masă unui număr de 27 de persoane care formează corul, în vederea participării la Festivalul Internaţional Coral "Canta All Mar", care va avea loc în perioada 22-26 octombrie, la Barcelona (Spania).
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri