Sfaturi preventive pentru turiști, de la polițiști

Sfaturi preventive pentru turiști, de la polițiști(560)


Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanţa au defăşurat o activitate de informare a turiştilor aflaţi pe litoral, în zona Mamaia - faleza Cazino, cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor specifice sezonului estival.

În vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru perioada vacanţei de vară, polițiștii le-au oferit o serie de recomandări minorilor şi nu numai, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni.

Astfel, li s-a recomandat să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute și să nu se îndepărteze de părinţi şi să nu deschidă uşa nimănui dacă sunt singuri acasă.

Să manifeste prudenţă în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întîmplător! 

Să nu primească nimic de la persoane necunoscute și totodată să nu ofere date personale sau fotografii celor cu care corespondează pe internet, sau să se întîlnească cu ele fără a-și anunța părinții, întrucât pot deveni victime ale traficului de persoane.

În parcuri sau alte locuri de distracţie să se comportate civilizat, evitând disputele şi altercaţiile verbale sau fizice, acestea putînd degenera în agresiuni sau încăierări cu urmări grave, comunicarea civilizată fiind soluţia tuturor problemelor.

De asemenea, să nu se lase angrenaţi în activităţile unor grupuri de tineri, deprinşi cu consumul de băuturi alcoolice sau droguri, cu practicarea jocurilor de noroc sau care au un comportament antisocial.

Pentru orice situaţie cu risc, ce pune în pericol viaţa şi siguranţa dumneavoastră sau a familiei dumneavoastră, ori dacă sunteţi martorul unei astfel de situaţii, apelaţi 112!

  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri