401 kilograme melci de mare şi peşte confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

401 kilograme melci de mare şi peşte confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(496)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, identificând un cetăţean român, administrator al unei societăţi comerciale, care deţinea 303 kilograme melci de mare din specia rapană şi 98 kilograme peşte din specii diferite fără documente legale.

Astfel, ieri, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, verificând un punct de lucru al unei societăţi comerciale, situat pe plaja Corbu din judeţul Constanţa.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 303 kilograme melci de mare din specia rapană şi 98 kilograme peşte din speciile somn, ştiucă, guvid şi stavrid, pentru care administratorul societăţii comerciale, cetăţeanul român M.S., în vârstă de 43 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, nu a putut prezenta documente legale pentru marfa deţinută.
Deoarece o parte din cantitatea de melci de mare şi peşte prezenta indicii improprii consumului, în data de 02.07.2014 va fi efectuată o expertiză de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.
Întreaga cantitate de melci de mare şi peşte a fost indisponibilizată şi predată în custodie unei societăţi comerciale de profil, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
jooble.org