Ovidiu Brăiloiu, disperat de eroziunea plajei, trage semnale de alarmă pe Facebook!

Ovidiu Brăiloiu, disperat de eroziunea plajei, trage semnale de alarmă pe Facebook!(1097)


Plaja dintre Eforie Nord şi Sud dispare văzând cu ochii. Îngrijorat de situaţie, primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a ajuns să tragă semnale de alarmă pe Facebook! Acesta a postat câteva fotografii care arată foarte clar dezastrul la care s-a ajuns.

„Ce se vede cu negru este fundaţia zidului care înainte de furtuna de acum 15 zile era acoperită de nisip. Diferenţa este, pe verticală, de cel puţin 160 cm!!!! În ritmul ăsta vom vorbi la trecut de zona aceasta. Asta în caz că cei responsabili, Apele Romane, nu vor lua măsuri urgente de refacere a zonei”, a spus primarul pe site-ul de socializare.

Comenatriile nu au întârziat să apară. „În baza lor ..murim încet şi trist !!! ... tot dvs sunteţi cel care se va zbate şi sigur veţi reuşi”, spune unul dintre ele. „Apele Române nu vor lua nici o măsura, vine vara, importăm nisip de la Apele Bulgare, pagubele le suporta tot românul, sezonul e numai de 60 zile”, spune un altul.

Reamintim că Apele Române au anunţat demararea unui program de protejare şi reabilitare a ţărmului din sudul stațiunii Mamaia, Constanța și Eforie Nord, de circa 170 de milioane de euro. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat că prima fază a proiectului cuprinde o porțiune de țărm de 7,5 kilometri. ”Prin implementarea acestui proiect va creşte suprafaţa plajei cu 33,3 de hectare şi avem un impact de creştere a potenţialului de turişti în această zonă cu cel puţin 32.000 de turişti”, a subliniat ea. Lucrările ar trebui să înceapă după închiderea actualului sezon estival și ar urma să fie finalizate în decembrie 2015. De anul viitor ar putea începe un proiect similar şi în zona de sud a litoralului. Valoarea totală a proiectului pentru întregul litoral este de 450.684.460 de euro.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri