Autoturisme cu I.T.P. fals descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni(962)


Autoturisme cu I.T.P. fals descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă două autoturisme marca BMW, respectiv Renault, înmatriculate în R. Bulgaria, pentru care conducătorii auto au prezentat la control certificate de inspecţie tehnică periodică false.

● În data de 30.06.2014, în jurul orei 10.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de o persoană de sex feminin, M.G., în vârstă de 18 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoutilitarei prezintă indicii de falsificare.

● Câteva ore mai târziu, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov l-au identificat pe cetăţeanul român O.G., în vârstă de 28 ani, aflat la volanul unui autoturism marca Renault Espace, înmatriculat în R. Bulgaria, care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.

Persoanele în cauză, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri