Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Chinezisme de contrabandă în portul Constanța Sud Agigea(574)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 4.200 ghiozdane, 240 jucării pentru copii şi 1.440 articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 334.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 30.06.2014, în intervalul orar 09.30 – 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului primului container au fost descoperite 4.200 de ghiozdane, iar în cel de-al doilea au fost identificate 240 de jucării pentru copii (trenuleţe) şi 1.440 articole de îmbrăcăminte (lenjerie intimă pentru femei), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 334.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, trei cetăţeni chinezi, cu vârste între 47 şi 53 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri