Suspiciuni de fals în dosarul lui Nicuşor Constantinescu: Preşedintele CJ Constanţa i-a spus doctorului ce să treacă în scrisoarea medicală. Semnătura diferă

Suspiciuni de fals în dosarul lui Nicuşor Constantinescu: Preşedintele CJ Constanţa i-a spus doctorului ce să treacă în scrisoarea medicală. Semnătura diferă(1133)


Conţinutul scrisorii medicale depuse la instanţă de Nicuşor Constantinescu se regăseşte, în mare parte, într-un email trimis de preşedintele CJ Constanţa doctorului care a emis documentul şi a cărui semnătură "diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri", susţine Tribunalul Bucureşti.

Informaţiile sunt menţionate în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, în cazul lui Constantinescu.

În motivare, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir face referire la scrisoarea medicală invocată de apărarea preşedintelui CJ Constanţa, subliniind că aceasta "comportă numeroase critici", atât cu privire la formă, cât şi la fond.

Referitor la conţinutul scrisorii, din motivare reiese că acesta, practic, i-a fost trimis de Nicușor Constantinescu doctorului care urma să emită documentul.

"La examinarea înscrisului nu se poate face abstracţie de corespondenţa email din data de ….2014, când inculpatul solicita medicului ce să conţină scrisoarea medicală, făcând o prezentare elaborată, o descriere detaliată a cuprinsului acestuia, aspectele învederate de inculpat în cuprinsul emailului regăsindu-se şi în conţinutul înscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus menţionat", se arată în motivare.

Tot legat de conţinutul scrisorii, instanţa apreciază că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a lui Constantinescu este "una evazivă", iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind "unul ipotetic".

Judecătoarea mai menţionează faptul să scrisoarea medicală nu este datată, iar semnătura doctorului "diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic".

În aceste condiţii, instanţa a concluzionat că "există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia".

Tot în motivare se precizează că "nu s-a făcut nici dovada necesităţii ca inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical".

Judecătoarea face referire şi la fotografiile în care preşedintele CJ Constanţa apărea, potrivit avocatului său, întins pe un pat dintr-un "aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul", în SUA. Într-una dintre fotografii, Nicuşor Constantinescu ţinea în mână un ziar local, pe a cărui primă pagină se putea citi data.

"Nici fotografiile pretins a fi realizate în data de ….2014 nu pot fi avute în vedere întrucât au un caracter incert atât în privinţa locului unde au fost făcute, cât şi a datei. Totodată, acestea nu pot demonstra stadiul stării de sănătate a inculpatului, ci numai o persoană abilitată, ce are cunoştinţe medicale poate să procedeze în acest mod. Chiar dacă una din poze îl înfăţişează pe inculpat ţinând în mână publicaţia '…' din …2014, totuşi acest aspect nu este de natură să releve vreun element privitor la starea actuală de sănătate a inculpatului", se arată în motivare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că mandatul de arestare a ajuns, în 23 iunie, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. După ce, potrivit procedurii, poliţiştii au mers la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, a fost emis un mandat de urmărire naţională.

Avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Mocanu, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că Nicuşor Constantinescu este urmărit naţional, pentru că decizia Tribunalului Bucureşti este executorie.

Având în vedere faptul Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, ci potrivit declaraţiilor sale, se află în Statele Unite ale Americii, instanţa va emite un mandat de urmărire internaţională.

Întrebat dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul a spus că Nicuşor Constantinescu "se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul".

"Niciodată nu am susţinut faptul că ar fi internat nonstop în clinică, pacientul fiind internat cu ocazia efectuării operaţiei, precum şi în două rânduri, când starea sa de sănătate s-a agravat. Aceasta este procedura medicală standard în SUA, mai ales în cazul pacienţilor nerezidenţi. Aceste informaţii şi dovezi au fost prezentate şi DNA, şi judecătorului", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Nicuşor Constantinescu.

În 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 27 mai, pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.
Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti decide ARESTAREA PREVENTIVĂ a lui Nicuşor Constantinescu. Avocat: Întreruperea tratamentului i-ar pune viaţa în pericol

Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.

Sursa: Mediafax

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri