Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Litoralul, împânzit de polițiști

Litoralul, împânzit de polițiști(636)


Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe litoralul Mării Negre, în cadrul operațiunii'Litoral 2014'.

În aplicarea acestui ordin, 400 de polițiști, 300 de jandarmi, 100 de pompieri și polițiști de frontieră se vor afla, zilnic, în misiune, până la sfârșitul sezonului estival.

Totodată, de la 1 iulie a.c., în sprijinul forțelor Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța vor fi detașați lunar, de la alte structuri teritoriale, câte 33 de polițiști pentru lunile iulie și august. În funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat.

Prin prezența în teren a efectivelor suplimentare de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, Ministerul Afacerilor Interne își propune să asigure tuturor celor aflați pe litoral un climat de siguranță publică ridicat.

În Delta Dunării și la Marea Neagră, Poliția de Frontieră Română va acorda atenție deosebită controlului navelor și al ambarcațiunilor, căutării și salvării vieților omenești pe mare (misiuni de tip 'search and rescue'), protecției obiectivelor aflate în zona de competență, respectării normelor privind ordinea și siguranța navigației în zona de competență etc.

De asemenea, polițiștii rutieri vor asigura monitorizarea și fluidizarea traficului rutier, aceștia urmând să organizeze și să desfășoare acțiuni preventive pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă pe drumurile ce asigură accesul turiștilor către și dinspre litoral.

În funcție de evoluția situației operative, polițiștii rutieri vor fi sprijiniți în activitatea proprie de către elicopterele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. care vor asigura monitorizarea traficului rutier pe drumurile utilizate de turiști.

Sursa: Agerpres

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri