MAMAIA: Seminarul

MAMAIA: Seminarul "UCENICIA - O nouă şansă de angajare a tinerilor!"(1433)


Fundaţia CENTRAS - Constanţa, în parteneriat cu Patronatul IMM (PIMM) Constanta, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Constanţa, Direcţia de Tineret, din cadrul DJTS Constanţa, AIESEC Constanta, “World Vision” Constanţa, Radio Constanţa şi în colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Constanta, DGASPC Constanţa, organizează, mâine, vineri - 27 iunie, seminarul naţional “UCENICIA, o nouă şansă de angajare a tinerilor!”, ce va avea loc la hotel “Orfeu”, din staţiunea Mamaia.

Seminarul acesta este activitatea centrală a proiectului “Ucenicia, oportunitate pentru integrarea socio- profesională a tinerilor”, implementat în perioada ianuarie - octombrie 2014, cu finanțare din partea Comisiei Europene (CE), prin programul “Tineret în Acțiune” – Acțiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii de politici de tineret.

Scopul proiectului este acela de a promova ucenicia și programele de ucenicie ale firmelor, ca oportunitate de formare profesională, direct la locul de muncă, benefică atât pentru tineri, cât și pentru companii.

Seminarul național se adresează unui număr de cel puțin 30 de participanți (tineri, agenți economici, ONG-uri, instituții publice), din țară și de pe plan local, interesați de practica uceniciei sau cu experiență în acest domeniu, care se reunesc pentru a dezbate avantajele și problemele LEGII UCENICIEI, așa cum este ea formulată, în acest moment, în România.

Pe baza acestor dezbateri, vor fi elaborate politicile publice, necesare simplificării și implementării cu succes a Legii Uceniciei.

UCENICIA este o facilitate de angajare și formare profesională, direct la locul de muncă, subvenționată de stat, astfel încât resursa umană să corespundă standardelor și cerințelor proprii ale angajatorilor, în ceea ce privește atât calitatea calificării, cât și calitatea personală a angajaților.

Această facilitate este recomandată, în primul rand, tinerilor și persoanelor interesate de o meserie concretă, fără calificare momentan, și care au șanse reduse de angajare, cum sunt de exemplu persoanele aparținând categoriilor sociale defavorizate (tineri din centre de plasament, din mediul rural, persoane cu disabilități, persoanele cu studii limitate etc).

Obiectivul concret al seminarului este de a elabora un sistem practic și simplificat de implementare a Legii Uceniciei, care să cuprindă: etapele unui proces de ucenicie, metodele de lucru pentru ucenic și coordonatorul de ucenicie, din fiecare etapă, care pot face atractiv și facil procesul de ucenicie, instrumentele și metodele de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite, politicile publice locale, regionale și naționale de care este nevoie pentru îmbunătățirea programelor de ucenicie și creșterea interesului tinerilor, respectiv angajatorilor în acest sens.


FOTO: sansanews.ro
 

Taguri: UCENICIA, Mamaia, HotelOrfeu, Seminarul, UceniciaONouaSansaDeAngajareATinerilor, LegeaUceniciei, CENTRAS, PIMM, DJST, Constanta, AJOFM, AIESEC, DGASPC, WorldWision, ISJ, ISJConstanta, RadioConstanta, LiceulTehnologicVirgilMadgearuConstanta, VirgilMadgearu,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri