ACIA face lumină în cazul hingherilor de mașini: primăria se alege cu praful de pe tobă

ACIA face lumină în cazul hingherilor de mașini: primăria se alege cu praful de pe tobă(4570)


Firma care ridică mașinile parcate neregulamentar în municipiul Constanța îi taxează pe șoferi cu 600 de lei, dar niciun ban din această sumă nu ajunge la Primărie. ”Valoarea de 600 de lei revine integral prestatorului de servicii SC Litoral Connect SRL”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, la o adresă trimisă de Asociația Constanța Ia Atitudine.

”Acum știm de ce primăria a ezitat să ne răspundă de prima dată la această întrebare. Iată că nici măcar un leu din această sumă nu ajunge la buget, ci îngroașă conturile unei societăți private”, spune Andrei George Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine.

Pe lângă faptul că nu virează primăriei niciun leu din cei 600, SC Litoral Connect primește de la Primăria Constanța bani și pentru a ridica mașinile abandonate. În acest caz este vorba despre un contract de aproape 30.000 de lei pentru ridicarea a 63 de autovehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. Curios este că în acest caz costul pentru ridicarea unei mașini nu este de 600 de lei, ci de 474,92 lei.

Contractul a fost atribuit SC Litoral Connect prin atribuire directă. Au mai participat două firme, SC TAS SRL și SC GEBELA SRL. Interesant este că, potrivit unor informații, aceasta din urmă s-ar afla în faliment din anul 2013.

”Primarul Radu Mazăre se plânge că orașul nu are bani. Cu toate acestea, primăria a încheiat un contract prin care nu câștigă niciun leu din ridicarea autovehiculelor parcate ilegal. Suntem de acord că mașinile care blochează traficul trebuie ridicate, dar le solicităm primarului și consilierilor locali să revizuiască prevederile acestui contract încheiat cu SC Litoral Connect SRL, pentru ca o parte din amenda percepută să ajungă și în conturile bugetului local. Este curios cum Mazăre vrea să atragă bani de peste tot, pornind de la dividendele din port și ajungând la taxa de promovarea a stațiunii Mamaia, încasată inclusiv de la persoane fizice, dar în acest caz lasă o societate privată să încaseze toți banii de pe urma unui serviciu, fără să pretindă nimic pentru oraș”, a conchis Andrei George Popescu (foto), președintele ACIA.

Reprezentanții asociației își aduc aminte și ce i-a declarat primarul de Mamaia unei jurnaliste, când a fost întrebat de ce costă 600 de lei. ”În Constanța costă 600 de lei să-ți recuperezi mașina, pentru că așa vrea Mazăre. Și dacă ma enervez, cresc prețul, că și-așa nu vă înghit pe voi ăștia care parcați pe prima bandă”, a declarat primarul. ACIA își dorește, pentru binele constănțenilor, ca primarul să nu se enerveze foarte tare, pentru a nu îngroșa și mai mult conturile unei firme private.

SC Litoral Connect SRL este o firmă înființată în aprilie 2013. Administratorul acesteia este Nicolae Florin Toma.

Vă recomandăm și: Secretele hingherilor de mașini, Afacerile oneroase ale hingherilor de mașini

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri