Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Cupa Mondială, din Brazilia: Aflăm alte două meciuri din

Cupa Mondială, din Brazilia: Aflăm alte două meciuri din "optimi". Derby -ul serii: URUGUAY - ITALIA(1748)


Astăzi, marţi – 24 iunie, în cea de-a 13-a zi de întreceri neîntrerupte, la ediţia braziliană a turneului final al Campionatului Mondial de fotbal (2014), se vor disputa alte patru partide, din cea de-a treia şi ultima rundă a grupelor preliminarii, care ne vor mai oferi patru echipe ce se vor înfrunta în „optimile de finală”, prima fază a meciurilor eliminatorii.

După ce, în urma meciurilor de aseară, am aflat care sunt primele două partide din „optimi”: BRAZILIA – CHILE şi OLANDA – MEXIC), astăzi, de la 19.00, ora României (Grupa D: ITALIA – URUGUAY, la Natal, şi COSTA RICA – ANGLIA, la Belo Horizonte) şi de la 23.00, ora României (Grupa C: JAPONIA – COLUMBIA, la Cuiaba, şi GRECIA – COASTA DE FILDEŞ / Cote d’Ivoire, la Fortaleza), se vor stabili şi formaţiile din Grupele C şi D care se vor înfrunta în prima etapă a meciurilor directe eliminatorii.

Mai précis vom afla ce nume de ţări vom completa pe spaţiile marcate, acum, pentru “optimi”, cu: Locul 1 Gr. C – Locul 2 Gr. D şi Locul 1 Gr. D – Locul 2 Gr. C.

 

Până acum, clasamentul celor două grupe arată astfel:

Grupa C: 1. COLUMBIA (6 puncte, diferenţă de golaveraj 5 – 1); 2. Coasta de Fildeş (3 pct., 3 – 3); 3. Japonia (1 pct., 1 – 2); 4. Grecia (1 pct., 0 – 3).

Până acum, ÎN CEA MAI SLABĂ (încă din start!) grupă, dintre cele opt ale acestui turneu final de C.M. (!), ÎN CARE, DACĂ N-AM FI PIERDUT BARAJUL TUR – RETUR, DIN TOAMNĂ, CU GRECII, AM FI JUCAT NOI!, doar Columbia (cu două victorii!) este, matematic, calificată în “optimi”, probabil chiar de pe primul loc (are trei puncte în plus şi golaveraj plus4, faţă de Coasta de Fildeş, singura care , teoretic, ar mai putea să o depăşească, ca să nu mai spunem că joacă cu Japonia, care n-a arătat mai niumic, până acum!...
Cât despre Grecia (DEŞI, DACĂ ÎNVINGE COASTA DE FILDEŞ şi nu bate Japonia pe Columbia, la un scor care să-I avantajeze, la golaveraj, pe niponi, în comparaţie cu grecii, SE POATE CALIFICA!) este, după cum au jucat, una dintre marile “fiasco” – uri ale acestei ediţii, la (mare) concurenţă cu Camerunul: ne putem, oare, amăgi cu iluzia că dacă ne-am fi calificat noi, n-am fi fost una dintre “ruşinile” Coppa del Mondo?...
Oricum: meciuri foarte interesante, diseară, în această Grupă C, în care trei echipe luptă pentru ultimul loc calificant!...


Grupa D: 1. COSTA RICA (6 puncte, diferenţă de golaveraj 4 – 1); 2. Italia (3 pct., 2 – 2); Uruguay (3 pct., 3 – 4); Anglia (0 pct.!, 2 – 4).
În această grupă, marea surpriză (extreme de plăcută!) Costa Rica este, matematic, calificată (depinde, însă, de pe ce loc…).
Dintre Uruguay şi Italia (două foste campioane mondiale care au, împreună, şase astfel de trofee supreme!...) una va pleca acasă, împreună cu o altă fostă campioană mondială, din grupă, Anglia, care, după două înfrângeri (ambele cu 2 – 1), nu mai poate decât să-şi mai salveze, cât de cât, onoarea (cum a făcut-o, aseară, în aceeaşi situaţie jenantă fiind, însăşi campioana lumii “en-titre”, Spania, care s-a răzbunat, şi ea, după două înfrângeri, încă mult mai usturătoare decât cele ale britanicilor!..., pe biata Australie, 3- 0 cu o “naţionala” unei ţări în care se joacă fotbal în… pauzele de la meciurile de rugby!).

Partida dintre ITALIA şi URUGUAY va fi teribilă, “ pe viaţă şi pe moarte”!
Iar în cealaltă întâlnire, Costa Rica (marea revelaţie, de până acum, a competiţiei, alături de S.U.A., Chile şi Belgia), care a învins două campioane mondiale, cu şase trofee supreme, are şansa de a o învinge şi pe-a treia, cu un al şaptelea titlu!...


Este de amintit că, după numărul de puncte, desigur, criteriile de calificare din grupe sunt, în ordine, următoarele: 1. diferenţă de golaveraj; 2. număr de goluri marcate; 3. întâlnirea directă.


Faza eliminatorie va începe cu “optimile”, pe 28 iunie, la Belo Horizonte (Brazilia – Chile).
Între 28 iunie și 1 iulie vom afla “sfert-finalistele” (opt meciuri), care, apoi, se vor duela pentru un loc în careul de ași (în cele patru meciuri din “sferturi”), pe 4 și 5 iulie.
Semifinalele au loc pe 8 și 9 iulie, la Belo Horizonte și Sao Paulo, iar finala este la Rio de Janeiro (pe celebrul stadion “Maracana”), pe 13 iulie.
Meciul pentru locul 3 va avea loc în capitala ţării, la Brasilia, pe Estadio Nacional do Brazil “Mane Garincha”, pe 12 iulie.


După 36 de partide (mai sunt de jucat: 28), în care s-au marcat 110 goluri, media de aproape 3,06 finalizări per întâlnire ne arată că avem parte de o “Coppa del Mondo” ofensivă, tipic… BRAZILIANĂ!


FOTO: notiziein.it
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CoppaDelMondo, Italia-Uruguay, Uruguay-Italia, Japonia-Columbia, Grecia-CoastaDeFildes, CoastaDeFildes-Grecia, Columbia-Japonia, CostaRica-An,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri