O femeie şi copiii ei de 3 şi 5 ani, „marinari” pe o navă ce venea din Siria(538)


Ieri, în jurul orei 12.05, în timpul controlului de frontieră efectuat în P.T.F. Sulina asupra unei nave sub pavilion Cambodgia, sosită din direcţia Siria, poliţiştii de frontieră au descoperit trei cetăţeni sirieni, o femeie cu doi copii minori, cu vârste de 3, respectiv 5 ani, care erau trecuţi pe lista de echipaj cu funcţii de marinari.

În urma verificărilor, a fost stabilit faptul că persoana adultă, în vârstă de 26 ani nu posedă certificat de competenţă pentru funcţia de marinar.
Comandantul navei, un cetăţean sirian, în vârstă de 35 ani, a declarat faptul că cei trei pasageri sunt membri de familie ai mecanicul-şef şi intenţiona să îi transporte în portul Giurgiuleşti din R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 322 Cod Penal şi l-au sancţionat contravenţional pe comandant cu suma de 10.000 lei pentru fiecare persoană transportată în mod ilegal, conform art. 7, alin. 1 şi art. 134 din O.U.G. 194/2002 republicată.
 
jooble.org