TRAGEDIE. Copilul unor țigani, mort în accident rutier. Cine e vinovat?(1294)


O tragedie a avut loc ieri seară pe strada Soveja din municipiul Constanța. O fetiță de 11 ani a fost omorâtă de o mașină, după ce a traversat strada fără să se asigure, potrivit martorilor. A fost accidentată de șoferul unei mașini de lux, un Audi, care, din primele informații, circula regulamentar. La volan se afla un tânăr de 21 de ani, G.A., din satul Carvăn, județul Constanța. Conducea dinspre Baba Novac spre bulevardul Tomis, în momentul când a accidentat-o pe M.C, care ”fiind nesupravegheată s-a angajat în traversarea părţii carosabile în fugă şi fără să se asigure din partea stăngă a conducătorului auto”, spun reprezentanții Poliției Rutiere.

Imediat după accident la fața locului au venit atât câteva zeci de rude și cunoștințe ale fetei, care provine dintre familie de țigani, un echipaj al Ambulanței, polițiști de la rutieră, dar și echipe ale forțelor speciale de intervenție. Acestea au fost chemate pentru a-l proteja pe șofer, aflat în stare de șoc, care a fost pe punctul de a fi linșat de familia victimei.

Fetița a suferit răni grave. Medicii au încercat să o resusciteze mai multe zeci de minute, imediat după accident. Au reușit pentru moment și au transportat-o la Spitalul Județean Constanța. Din cauza rănilor grave însă, nu a supraviețuit. Mascații au mai intervenit o dată, în curtea spitalului, pentru a potoli familia și rudele îndurerate de veste.

Tragedia naște cel puțin două întrebări: cine e de vină pentru astfel de evenimente și, mai ales, cum pot fi ele evitate? La prima întrebare va răspunde poliția, care a început o anchetă. Din primele informații se știe că șoferul nu era băut (a fost testat imediat după accident și nu consumase nicio picătură de alcool) și că victima a traversat fără să se asigure, prin loc nepermis. Rămâne de stabilit viteza cu care circula șoferul. Cum pot fi astfel de tragedii evitate? Răspunsul îl au polițiștii, care trebuie să ia măsuri, dacă, de exemplu, consideră că pe acea porțiune de drum se circulă cu viteză sau dacă este necesară înființarea unei treceri de pietoni, dar mai ales părinții copiilor minori, care au responsabilitate de a-i proteja și de a-i învăța regulile minime de comportament în trafic.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri