Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
COPPA DEL MONDO, Brazilia-2014: În Grupa H, RUSIA - COREEA DE SUD 1 - 1 (0 - 0), într-unul dintre cele mai urâte meciuri ale turneului...

COPPA DEL MONDO, Brazilia-2014: În Grupa H, RUSIA - COREEA DE SUD 1 - 1 (0 - 0), într-unul dintre cele mai urâte meciuri ale turneului...(1753)


Azi-noapte, de la 01.00 (ora României), la Cuiaba, pe “Arena PANTANAL”, RUSIA și COREEA DE SUD s-au confruntat în ultimul meci al primei runde din faza grupelor de calificare în “optimile” turneului final al Cupei Mondiale, din Brazilia.

S-a consemnat al doilea rezultat de egaliate (consecutive) al zilei (mai devreme, la Fortaleza, în Grupa A, BRAZILUIA – MEXIC 0 – 0), scorul fiind, la final, de 1 – 1 (0 – 0).

Au marcat: Lee Keun-Ho, în minutul 64, pentru Coreea de Sud, şi nou-introdusul în formaţie Kerzakov, în minutul 74, pentru reprezentativa Federaţiei Ruse.

A fost cel de-al doilea meci din Grupa H (al 17-lea al turneului şi al treilea, ultimul, al celei de-a şasea zile de competiţie).

Cele două echipe au început sub presiunea psihică a victoriei Belgiei asupra Algeriei (2 -1, în prima partidă a zilei, la 19.00, ora României, la Belo Horizonte), în primul meci al Grupei H.

Poate (şi) de aceea, temându-se de o greșeală care le poate fi fatală, cele două formaţii s-au studiat îndelung, în startul meciului, unul fără faze deosebite de poartă.
Precaute și mai mult concentrate pe faza defensivă, Rusia și Coreea de Sud au încheiat o primă repriză, fără… prea mult fotbal!, la egalitate: 0-0.

După pauză, rușii parcă au venit mai montați de la cabine, iar asta s-a văzut imediat, în multitudinea de faze de poartă.
Fayzulin (47) şi Berezutski (48) au amenințat poarta asiaticilor, fără a reuși să puncteze decisiv.
După primele cinci minute, reveniți din amețeala startului furibund al rușilor, coreenii s-au avântat și ei pe atac: Koo (50) și Ki (51) l-au pus la încercare pe Akinfeev, care a respins, iar apoi a prins “în doi timpi”, dând semne de nesiguranță...
Tot Kim (57) a mai încercat o dată șutul de la distanță, Akinfeev a reușit din nou să rețină abia din două mișcări, iar asiaticii au înțeles că goalkeeperul lui Fabio Capello nu e în cea mai bună zi a sa.
Astfel, Lee Keun-Ho a profitat de nesiguranța lui Akinfeev, în minutul 64, când a șutat de la 20 de metri, iar portarul rus a atins mingea, a dat semne că o poate respinge, dar… a trimis-o în propria poartă!

Cei doi tehnicieni au mutat imediat, ca pe tabla de șah!
Capello i-a trimis în teren pe Kerzhakov și pe Denisov, dovedindu-se inspirat, pentru că după doar trei minute (74), Kerzhakov aduce egalarea, cu un șut din apropiere, după o respingere greșită a goalkeeperului coreean.
Au urmat minute în care fiecare dintre echipe a încercat să-și apropie victoria, dar în cele din urmă s-au mulțumit cu un punct sigur, în locul unei înfrângeri pe final…
S-a terminat 1-1, iar remiza pare să-i fi mulțumit mai mult pe asiatici decât pe ruși, care i-au făcut o surpriză neplăcută antrenorului lor Italian, celebrul Fabio Capello, chiar în ziua în care italianul… a împlinit 68 de ani!
Este pentru prima oară, laq ultimele patru cupe mondiale, când Coreea de Sud nu debutează cu o… victorie!


RUSIA: Akinfeev - Eschenko, Ignashevitch, Berezutski, Kombarov - Fayzulin, Glushakov (Denisov, 72), Zhirkov (Kherzhakov, 71) - Samedov, Kokorin, Shatov (Dzagoev, 59).
Antrenor: Fabio Capello (Italia).

COREEA DE SUD: Sung-Ryong Jung - Yong Lee, Jeong-Ho Hong (Seok Ho-Hwang, 73), Young-Gwon Kim, Suk-Young Yoon - Sung-Yong Ki, Kook-Young Han - Ja-Cheol Koo, Heung-Min Son (Kim Bo Kyung, 82), Chung-Yong Lee - Chu-Young Park (Lee Keun-Ho, 55).
Antrenor: Myung-Bo Hong.

Din păcate, pentru spectacolul fotbalistic, continuă să scadă media per meci a golurilor marcate!...
După o zi în care, în trei meciuri, s-au marcat doar cinci (5) goluri (1), ceea ce aduce totalul reuşitelor din turneu la 52 (în 17 partide), această medie a ajuns la: 3,02. (tot e bine că a revenit peste 3, după ce coborâse la 2,94, în urma remizei “albe” din meciul precedenr, dintre Brazilia şi Mexic…)!


FOTO: digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Rusia-CoreeaDeSud, Belgia-Algeria, Brazilia-Mexic, FabioCapello, Kerzakov, Akinfeev,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri