De ce vine șeful Antidrog în Constanța(1236)


Agenția Națională Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în parteneriat cu Loop Operations, anunță lansarea proiectului Egalitate pe piața muncii - Șansa TA la un viitor mai bun!, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


Conferința de lansare a proiectului va avea loc în data de 19 iunie, începând cu ora 12:00, în cadrul hotelului Scapino (Mamaia). La eveniment participă chestorul de polișie Sorin Oprea, directorul Agentiei Naționale Antidrog.
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea abilităților și competențelor profesionale pentru 540 de femei consumatoare de droguri sau aflate în situații de risc de consum de droguri, precum și femei aparținând altor grupuri vulnerabile din regiunea Sud-Est.

În cadrul conferinței se va dezbate problema excluziunii sociale și profesionale a femeilor aparținând grupurilor vulnerabile, cauzate în special de absența unei educații adecvate și a abilităților necesare pentru ocuparea unui loc de muncă și se va incerca identificarea de soluții pentru reintegrarea acestor persoane în vederea asigurării condițiilor optime de viață, educație și a unui loc de muncă stabil.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, reprezentanți ai organizațiilor cu activitate relevantă în domeniul ocupării și incluziunii sociale, membri ai societății civile, consilieri și asistenți sociali, psihologi și sociologi.

Proiectul  se adresează unui număr de 540 de femei, dintre care 465 consumatoare de droguri, foste consumatoare sau femei aflate în risc de consum și 75 de femei aparținând altor grupuri vulnerabile.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri