CET Constanța, cu un pas mai aproape de autoritățile locale

CET Constanța, cu un pas mai aproape de autoritățile locale(1274)


CET Constanța ar putea ajunge, în vara aceasta, în administrarea autorității locale. Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, cu 191 voturi ”pentru”, 114 voturi ”împotrivă” şi 16 abţineri, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Proiectul permite Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară în 10 domenii de activitate, fiind introduse la comisia juridică şi posibilitatea ca Guvernul să modifice legea privind transportul în regim de taxi, trecerea CET-urilor din Constanţa şi Bucureşti la autorităţile locale, acordarea stimulentelor pentru culturile de plante energetice, înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Regimul vânătorii şi pescuitului sportiv, măsuri pentru realizarea variantelor ocolitoare ale oraşelor şi municipiilor, măsuri financiare pentru reducerea arieratelor pentru administratorul infrastructurii feroviare.

Reprezentanţii opoziţiei au criticat prevederile proiectului, arătând că se dă posibilitatea Guvernului să reglementeze domenii ale legilor organice, ceea ce contravine Constituţiei, astfel că vor contesta legea la Curtea Constituţională.
Deputatul PDL Mircea Toader a arătat că modificările la legea taximetriei se află la comisie în Parlament de doi ani şi este vorba de o bătălie între Ilfov şi Bucureşti, adăugând că nu este normal să se rezolve această problemă prin Guvern, şi nu prin Parlament. Toader a criticat şi prevederea ca Guvernul să emită ordonanţă în privinţa CET-urilor din Constanţa şi Bucureşti.”Mazăre vrea şi portul, vrea şi centrala şi o să vrea şi Galaţiul”, a declarat acesta, citat de Mediafax.
”Vă anunţ că parlamentarii PDLşi PNL vor contesta proiectul la Curtea Constituţională, pentru că noi considerăm că unele domenii sunt neconstituţionale”, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri