Cupa Mondială de Fotbal:

Cupa Mondială de Fotbal: "Stele şi Dungi" (S.U.A.) - "Stelele Negre" (GHANA) 2 -1 (1 - 0). în Grupa G, a Germaniei şi Portugaliei(1942)


Azi-noapte, de la ora 01.00 (a României), cea de-a doua partidă a Grupei G (a treia, ultima, a zilei, şi a 14-ea a competiţiei), de la turneul final, din Brazilia, al Cupei Mondiale 2014, dintre GHANA şi S.U.A., de pe “Estádio das Dunas” (40.000 de locuri; s-a mai jucat, deja, aici, pe 13 iunie, Mexic – Camerun 1 – 0, în Grupa A), din Natal (statul Rio Grande do Norte), a reuşit, prin dinamica ofensivă şi chiar prin tehnica jucătorilor celor două echipe, să mai şteargă din plictiseala provocată de meciul precedent al serii (Iran – Nigeria, 0 – 0)!

La Natal (“Crăciun”, în portugheză…), americanii din tribune (care, inventivi din fire, au speculat numele locului de disputare al partidei, afişând pancarte pe care scria… “Merry Christmas!”) au avut de ce să se bucure încă din… primul minut de după fluierul de start al arbitrului: Căpitanul Clint Dempsey a marcat, dintr-o acţiune individuală frumoasă, chiar în secunda numărul 30 a meciului!

Este cel mai rapid al ediţiei acesteia şi al cincilea, în clasamentul rapidităţii, gol al turneelor finale ale C.M.!

Apoi, toată prima repriză, africanii au atacat, căutând egalarea, iar nord-americanii s-au apărat (bine!), îndrăznind doar câteva contraatacuri…

În repriza a doua, jocul s-a mai deschis, treptat, golul egalării, care parcă “plutea în aer”, venind în minutul 82, abia, când Andre Ayew a marcat, din careul elevilor germanului Jurgen Klinsmann, cu un şut măiestru.

Dar scurtă a fost bucuria africanilor, căci doar patru minute mai târziu, John Brooks jr. a înscris cu capul, dintr-o centrare din corner, aducând “yancheilor” trei puncte, extreme de importante în economia acestei Grupe G, cu două forţe fotbalistice, ale Europei şi ale lumii: Germania şi Portugalia!

De remarcat că la debutul jocului, pe teren nu se aflau cei mai galonați jucători ai "Stelelor Negre" africane: Michael Essien și Kevin-Prince Boateng, doar rezerve la Natal, introduşi fiind abia pe parcursul celei de-a doua reprize!...


Pentru SUA a fost cel de-al 30-lea meci la Cupa Mondială, în vreme ce pentru Ghana a fost al 10-lea.

Americanii au jucat împotriva unei formaţii africane la Cupa Mondială pentru a treia oară… consecutiv!

Cele două echipe se întâlniseră, până acum, de două ori, chiar la ultimele două Cupe Mondiale, iar Ghana se impusese de fiecare dată cu… acelaşi scor: 2-1 (ultima oară, în 2010, în Africa de Sud, după prelungiri, în “optimi”)!

Partida de pe ''Arena das Dunas'' (cu o capacitate de aproape 40.000 de locuri), a fost arbitrată, la centru, aproape impecabil de către suedezul Jonas Eriksson, care a arătat două "galbene".

39.770 de fani au fost pe stadion, ceea ce afăcut ca “Arena Dunelor”, din Natal, să fie, practic, plină la capacitate!


Reamintim că în primul meci al Grupei G, Germania a învins, duminică, în cel dintâi meci al turneului disputat pe celebra “Maracana”, din Rio de Janeiro (unde se va desfăşura şi finala actualei ediţii a C. M.) Portugalia, cu scorul de 4-0 (3 – 0).

Clasamentul Grupei preliminare G: 1. GERMANIA – 3 puncte (diferenţă de golaveraj: 4 – 0), 2. S.U.A. – 3 pct. (2 – 1), 3. Ghana – 0 pct. (1 – 2), 4. Portugalia – 0 pct. (0 – 4).


Etapa următoare programează, în Grupa G, meciurile: Germania – Ghana şi SUA – Portugalia.

După cele trei goluri înscrise la Natal (44 de reuşite în total, de la începerea competiţiei), s-a mai (re)primenit şi media de goluri per meci (de altfel: excelentă, pentru primele 14 partide ale unui turneu final al C.M., unde, de obicei, în grupele de calificare în “optimi” se joacă, de obicei, cu… frică, cu o obsesie pentru apărare!), puţin trasă în jos de precedenta partidă, remiza “albă” dintre Iran şi Nigeria, de la Curitiba: 3,14.

FOTO: digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Ghana-SUA, SUA-Ghana, Germania-Ghana, SUA-Portugalia, Germania-Portugalia, GrupaG, Natal, RioGrandeDelNorte, EstadioDasDunas, Curit,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri