FOTBAL - CUPA MONDIALĂ: Ibericilor... nu le prieşte Brazilia? După Olanda - Spania 5 - 1, aseară Germania a spulberat Portugalia, cu 4 - 0 (3 - 0)!!!

FOTBAL - CUPA MONDIALĂ: Ibericilor... nu le prieşte Brazilia? După Olanda - Spania 5 - 1, aseară Germania a spulberat Portugalia, cu 4 - 0 (3 - 0)!!!(1813)


“Estadio FONTE NOVA”, din SALVADOR (de Bahia) a fost, aseară, de la ora 19.00 (a României), prima arenă braziliană care găzduieşte un al doilea meci (al doisprezecelea al competiţiei), din cadrul acestei ediţii, din 2014, a turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal.

ŞI CE MECI!...

De la ora 19.00 (a României), în deschiderea celei de-a cincea zile de competiţie şi a meciurilor din Grupa G (de la… Germania?!), s-a desfăşurat al treilea mare derby al competiţiei, programat şi el, ca şi celelalte două (Olanda – Spania 5 – 1 şi Italia – Anglia 2 – 1), în chiar întâia confruntare din respectiva serie preliminară!

Din păcate pentru pentru iberici, aceste prime derbiuri, cu reprezentanţii fotbalului naţiunilor nordice (Olanda, în cazul spaniolilor, şi Germania, pentru portughezi), au fost nişte adevărate dezastre, terminate cu înfrângeri „urâte”, la câte ... patru goluri diferenţă!

A FOST UN „BLITZ KRIEG”: GERMANIA A PULVERIZAT, efectiv, PORTUGALIA, surclasând-o cu scorul de 4 – 0 ( 3 - 0), golurile fiind marcate prin: Thomas Müller, din penalty (minutul 12), Mats Hummels (min. 32), Thomas Müller (45+1) şi Thomas Müller (min. 78) ( nu este vorba de “hattrick”, în cazul atacantului lui F.C. “Bayern” Munchen, aşa cum s-au grăbit să scrie unii “ziarişti” români, sau să răcnească tâmpitoidul comentator, agramat şi nătărău, al celei mai de rahat televiziuni din lume, “întâmplător” fiind vorba de postul… PUBLIC din România, supraplătit, de trei ori, de către românul de rând!: termenul britanic descrie performanţa unui jucător de a înscrie trei goluri, în poarta adversă neapărat, doar DIN ACŢIUNE sau lovituri de joc: libere, indirecte sau din corner direct, aşadar nefiind luate în calcul cele marcate din penalty!!!!!).

Trebuie, însă, să spunem că ARBITRUL (CENTRAL) SÂRB A DEFAVORIZAT, ÎN MOD EVIDENT, FORMAŢIA LUSITANĂ, CĂREIA I-A ELIMINAT EXTREM DE UŞOR UN JUCĂTOR, ÎNCĂ DIN MINUTUL 37 (pe irascibilul Pepe), ŞI, ÎN REPRIZA A DOUA (în minutul 75), REFUZÂNDU-I UN PENALTY MAI MULT DECÂT CLAR!

Mai trebuie spus că marele “star” al portughezilor, Cristiano Ronaldo, “vârful” lui “Real” Madrid, a fost foarte… “discret” în acest joc, lucru de aşteptat, de altfel, ţinând cont de faptul că are o problemă (accidentare) la o gleznă, pe care medicii echipei sale se dau de ceasul morţii s-o rezolve!

De partea cealaltă, “Panzer”-ul lui Joachimm Loew. a jucat aşa cum ştie cel mai bine să acţioneze poporul german: simplu, organizat şi, deci: EFICACE!!!

“Mannschaft”-ul teuton pare suficient de matur pentru a repeta performanța din 1990 (tocmai!), de la Cupa Mondială din Italia, când a câştigat ultima oară trofeul.

Iar pentru o reprezentativă (a unei naţiuni!) precum cea germană (cu mentalitatea lor de învingători, profesionişti , perfecţionişti chiar!!), 24 de ani de “secetă” la vârful Campionatului Mondial (în condiţiile în care a şi organizat penultima ediţie a turneului final, cea din 2006), cu o singură “simplă” finală, în 2002 (în Japonia şi Coreea de Sud, cînd au pierdut clar, cu o – 2, în faţa Braziliei, antrenată de către… actualul selecţioner al “selecao”, Luiz Felipe Scolari, cu marile vedete Ronaldo, Ronaldinho, Juninho Penambucano, Romario, Lucio, Alberto Carlos, Emerson, Kafu sau Rivaldo!) ESTE (MULT) PREA PUŢIN!

Ca o chestie de “culoare”: Thomas Muller a fost gata-gata să joace pentru o echipă… românească, în frageda sa tinereţe, cea de-a doua formaţie a lui “Bayern” Munchen dorind să-l trimită, ca împrumut, într-un campionat în care să se călească, pentru promovarea în prima garnitură a bavarezilor!...

După douăsprezece (12) meciuri, “apetitul” OFENSIV, “udat” prin “setea” de goluri (41), dă o excelentă medie de finalizări per partidă: 3,42!...


Cea de-a doua partidă a Grupei G, GHANA - S.U.A., de pe “Estádio das Dunas” (40.000 de locuri; s-a mai jucat, deja, aici, pe 13 iunie, Mexic – Camerun 1 – 0, în Grupa A), din Natal (statul Rio Grande do Norte”), se joacă de la ora 01.00.


FOTO: 1. CANCELARUL GERMAN ANGELA MERKEL a asistat la partidă! (Sursa: AFP / mediafax.ro); 2. Thomas Muller – omul meciului (Sursa: digisport.ro)
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Germania-Portugalia, Spania-Olanda, Ghana-SUA, Mexic-Camerun, EstadioDasDunas, EstadioFonteNova,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri