FOTBAL - CUPA MONDIALĂ 2014. FRANŢA, cu un Benzema letal, a îngropat entuziasmul Hondurasului: 3- 0 (1 - 0)!

FOTBAL - CUPA MONDIALĂ 2014. FRANŢA, cu un Benzema letal, a îngropat entuziasmul Hondurasului: 3- 0 (1 - 0)!(1551)


Cel de-al doilea meci din Grupa preliminară E (“a Franţei”) şi, totodată, din cea de-a patra zi de desfăşurare a turneului final al Cupei Mondiale – 2014, la fotbal, competiţie găzduită de Brazilia, a adus Victoria clară, aşteptată de altfel, a “cocoşilor galici” în faţa centro-americanilor hondurieni!

Scorul partidei a zecea a competiţiei, disputate pe Estadio “Beira Rio”, din Porto Alegre (arenă a celebrei echipe “International”, cealaltă rivală locală, la fel de titrată, fiind “Gremio”): FRANŢA – HONDURAS 3 – 0 (1 – 0).

Au marcat, în ordine cronologică: vedeta din atacul lui “Real” Madrid, Karim Benzema (din penalty, în ultimul minut al primei reprise, 45, ocazie cu care Honduras, care făcuse faţă Franţei până atunci, a rămas în 10 oameni...), Noel Valladares (autogol al portarului hondurian, care a deviat în propria poartă mingea revenită din bară, după o reluare supebă a lui Benzema!; a fost cel de-al doilea autogol al turneului, după cel cu care apărătorul Marcello, vedeta lui “Real” Madrid şi a reprezentativei Braziliei, a deschis, în premieră pentru turneele finale ale C. M.!, seria golurilor “Mondialului”, marcând pentru… Croaţia, în minutul 8 al primului meci al competiţiei, pe 12 iunie, la Sao Paulo) şi din nou foarte incisivul Benzema, aflat în formă bună, în minutul 72, printr-un şut dat “cu sete”, din careul adveersarilor.

Arbitrajul a fost, iarăşi excelent, ceea ce ne face să consimţim că, probabil, primele două zile ale turneului, au fost nişte accidente, în această privinţă.

Altfel: Franţa este o echipă solidă, ofensivă, care promite să urce spre fazele finale!

Nu suntem rasişti ori xenofobi, dar nu putem remarca că dacă în echipa Elveţiei erau mai mult imigranţi, dintre care nu mai puţin de patru (4)… albanezi (cu un turc căpitan de echipă!), în cea a Franţei sunt şi… trei-patru albi (inclusiv Benzema, care-i arab…), ceea ce-I un lucru îmbucurător, nu-i aşa?!!!
Şi la olandezi şi englezi, în echipe, s-au mai înmulţit, în mod curios, albii, ceea ce-ar putea să ducă, la aceste trei echipe, în curând, la un procent de albi aproape egal cu cel al… Braziliei!
În rest: în continuare, niciun alb în formaţia Camerunului şi niciun negru (sau maur) în cea a Spaniei!...

Honduras, în schimb, deşi începuse bine, curajos, ţâfnos chiar, “a căzut”, treptat, iar în repriza a doua, rămasă şi-n inferioritate numerică (din minutul 45), n-a făcut decât să se apere, în faţa continuului asalt francez, destul de bine, totuşi…

Este clar că lupta, în această grupă ca o… mană cerească pentru Franţa, se va da pentru locul doi, calificant în “optimile de finală”.
Favoriţi să-l ocupe par a fi elveţienii, după primele două meciuri, disputate duminică, dar este clar că nici Hondurasul şi Ecuador nu şi-au spus ultimul cuvânt, mai ales că sunt pe continental lor şi beneficiază de susţinerea publicului, propriu ori chiar a celui brazilian…

 

Campionatul rămâne unul foarte ofensiv: se atacă mult şi, ca urmare, se marchează mult: 34 de goluri în zece partide, ceea ce dă o medie de 3,4 goluri / meci!

 

O MARE PROBLEMĂ RĂMÂNE... TÂMPENIA PERFECTĂ A COMENTATORILOR TELEVIZIUNII ROMÂNE: SUNT LETALI, PENTRU SISTEMUL NERVOS AL TELESPECTATORULUI!

DUPĂ UN SFERT DE ORĂ, TREBUIE SĂ ÎNCHIZI SONORUL, SAU, DACĂ NU VREI SĂ AI UN „MONDIAL” MUT, SĂ DAI PE UN POST STRĂIN, CĂCI ALTFEL APUCI FAZELE FINALE LA... SPITALUL DE NERVOŞI!

ÎNTOTDEAUNA NE-AM ÎNTREBAT: ÎN AFARĂ DE PILE, CÂTE CLASE (PRIMARE) TREBUIE SĂ AI, CA SĂ TE ANGAJEZE LA T.V.R. – UL ĂSTA, PE CARE-L PLĂTIM NOI, TOŢI, ŞI-NCĂ DE TREI ORI (!), ŞI CARE ESTE UN MODEL DESPRE CUM... NU SE FACE TELEVIZIUNE (ŞI PRESĂ, ÎN GENERAL!)!


FOTO: 1. Benzema, în prim-planul acestei ediţii a Cupei Mondiale (Sursa foto: prosport.ro); 2. Sursa foto: romaniatv.net
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Franta-Honduras, KarimBenzema, Benzema, PortoAlegre, EstadioBeiraRio, RealMadrid, Valladares, Marcello, TVR1, Elvetia-Ecuador,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri