Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
FOTO. Cum s-au distrat tătarii de tepreș

FOTO. Cum s-au distrat tătarii de tepreș(1237)


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat sâmbătă, 14 iunie, în premieră, o serbare câmpenească, menită a reînvia tradiția tepreșului de altădată. Manifestarea a avut loc în Pădurea Fântânița – Murfatlar și a fost organizată în parteneriat cu Primăria orașului Murfatlar. Au fost prezenți tătari din toate colțurile județului, dar și din Tulcea și Babadag. Organizatorii au pregătit numeroase surprize pentru participanți, astfel că, pe scena special amenajată au evoluat ansambluri și soliști ai UDTTMR, dar și un ansamblu de dansuri populare românești de la Murfatlar. Au avut loc demonstrații de kureș, iar membrele Organizației de Femei din cadrul UDTTMR au preparat pentru cei prezenți bucate tradiționale tătărești.

În deschiderea manifestării, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și primarul orașului Murfatlar, Valentin Saghiu, le-au transmis celor prezenți câte un mesaj în care au punctat buna colaborare dintre uniune și administrația locală din Murfatlar, dar și importanța păstrării și valorificării tradițiilor tătărești.

Printre oaspeții care s-au aflat la eveniment s-a numărat și o delegație de femei din Turcia, Azerbaidjan și Grecia. Oaspetele, care s-au aflat în România pentru a lua parte la simpozionul internațional „Femeia de etnie turcă din balcani”, organizat de UDTR, au răspuns cu interes invitației președintelui UDTTMR, Gelil Eserghep, de a se alătura comunității tătare la sărbătoarea câmpenească organizată în premieră după mai bine de 40 de ani.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri