Ce lecții au primit elevii de la polițiști

Ce lecții au primit elevii de la polițiști(1177)


Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră, Serviciul Rutier Constanţa au organizat săptămâna aceasta activităţi interactive de educaţie rutieră în unităţile şcolare de pe raza municipiului Constanţa.

În prag de vacanţă, poliţiştii le-au adresat atât copiilor cât şi cadrelor didactice câteva recomandări în vederea prevenirii victimizării minorilor şi asigurării unei vacanţe în deplină siguranţă, amintindu-le cele mai importante reguli de circulaţie pe drumurile publice.
Elevii au înţeles că trebuie să se deplaseze numai pe partea carosabilă, să se asigure temeinic atunci când vor să traverseze, să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice decât după ce împlinesc vârsta de 14 ani şi totodată că, „strada nu este un spaţiu de joacă”.

Activităţile desfăşurate se înscriu în Campania Naţională „Vacanţă în Sigutanţă!” şi au drept scop creşterea gradului de informare a elevilor din clasele I-VIII, pentru reducerea riscului de victimizare a acestora.

În perioada următoare poliţiştii vor desfăşura activităţi informativ-preventive, atât în cadrul unităţilor de învăţămant, cu ocazia organizării de întâlniri cu elevii, cât şi în locurile publice.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri