Percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare(589)


Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat 6 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţe de pe raza municipiilor Constanţa şi Călăraşi.

La activităţi au participat şi poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Constanţa, precum şi jandarmi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate echipamente I.T., documente contabile şi 9.900 de lei.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna martie 2013, patru persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a comite infracţiuni economice.

În fapt, aceştia sunt bănuiţi că ar fi întocmit facturi fictive de vânzare de deşeuri feroase, prin intermediul a opt firme fantomă, din Constanţa şi Ilfov, pentru a putea justifica provenienţa mărfii, care era însuşită din activele unei societăţi comerciale din Călăraşi, cu ajutorul unei alte firme, din Bucureşti.

Banii rezultaţi ar fi fost retraşi ulterior, în numerar, din conturile firmelor fantomă şi reintroduşi în circuite financiare legale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 1,5 milioane de euro.

Au fost aplicate sechestre pe conturile societăţilor şi ale membrilor grupării, pentru recuperarea prejudiciului.

Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
 
jooble.org