Cât ne-au costat deplasările externe făcute de senatorii Banias și Vasiliev

Cât ne-au costat deplasările externe făcute de senatorii Banias și Vasiliev(1051)


Totalul cheltuielilor senatorilor cu deplasările externe în luna martie a reprezentat aproape 100.000 de lei, cele mai costisitoare fiind în Republica Chineză, pentru o vizită oficială, unde Senatul a plătit 23.658 lei şi în Elveţia, la o reuniune care a costat 10.707 lei, potrivit unor calcule publicate astăzi de Mediafax. Pe lista celor care s-au plimbat peste hotare, în interes de serviciu, desigur, se numără și senatorii constănțeni Mircea Banias (PC) și Marian Vasiliev (UNPR).


Discuţiile pe tema costurilor deplasărilor externe au avut loc în Biroul Permanent al Senatului încă din luna martie, când, în şedinţa din data de 17 martie, chestorul Nicolae Moga (PSD) atrăgea atenţia asupra faptului că, în ritmul în care se aprobă aceste deplasări în afara ţării, la diverse acţiuni, în vară Senatul va rămâne fără niciun ban.

“Am cheltuit până la ora asta (martie - n.r.) cu 30% mai mult pentru deplasările externe. În ritmul ăsta, vă atenţionez că, la vară, nu mai avem niciun ban pentru deplasări externe”, spunea atunci chestorul PSD.
Potrivit situaţiei cheltuielilor externe ale senatorilor în luna martie, suma totală a cheltuielilor cu deplasările externe a ajuns la circa 99.000 de lei.

Cea mai scumpă deplasare externă a fost a senatorului PSD Florea Voinea, membru în comisia de politică externă, în vizită oficială în Republica Chineză, pentru care Senatul a plătit peste 20.000 de lei.

Participarea senatorului PNL Mircea Marius Banias, preşedinte al comisiei pentru privatizare, la Forumul Crans Montana, din perioada 19-22 martie a costat Senatul 7.620,20 lei.

Senatorul PSD Marian Vasiliev, membru în comisia pentru cultură, s-a deplasat în perioada 25-28 martie în Federaţia Rusă, unde a participat la cea de-a 43-a reuniune a comisiei juridice şi politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre. Deplasarea a costat 4.750,43 lei, din care 439,13 lei a reprezentat diurna, iar transportul, 4311,30 lei.


George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri