Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PORTUL CONSTANŢA: Alte două

PORTUL CONSTANŢA: Alte două "pasagere" de croaziere de lux, în această săptămână(1603)


În această săptămână, alte două nave de croazieră, ambele oceanice, din cele 84, în total, de astfel de pacheboturi, fluviale sau maritime, care ne vizitează în acest an (între 1 aprilie, când a venit, pe Dunăre, “River Concerto”, şi 14 octombrie, când va sosi, pe mare, “Azores”), vor acosta la danele Terminalului de Pasageri al Portului Constanţa.

Astfel, a 18 – a navă de acest tip va fi “TERE MOANA”, vas maritim de croazieră, care intră în portul românesc joi – 12 iunie, la ora 10.00, urmând să plece în aceeaşi zi, la 18.00.

Va urma “AZAMARA QUEST””, tot un vapor maritim, de lux, care vine sâmbătă – 14 iunie, la ora 07.00, urmând să plece în aceeaşi seară, la 18.00.

 

“TERE MOANA”, sub pavilion Bahamas, aparţine Companiei “Paul Gauguin Cruises” (din decembrie 2012, după o amplă reamenajare şi renovare) şi este un vas de mici dimensiuni, în comparaţie cu “oraşele plutitoare” de croazieră, cu cei doar 90 de turişti În 45 de cabine duble) pe care-i găzduieşte, la înalte standarde de calitate, “deluxe”.

Construită pentru compania franceză “Du Ponant”, în 1998, sub numele “Le Levant”, nava feste proiectată pentru mări calde.
Astfel, pe timpul iernii în Emisfera Nordică, face croaziere în zona Caraibelor şi a Americii de Sud şi Centrale, iar vara circulă pe apele care scaldă Europa.

Vaporul, cu un tonaj de 3.504, are cinci punţi şi un echipaj de 54 de oameni.

 

“AZAMARA QUEST” este o navă de tip “R – class cruises ships” şi a intrat în serviciu, pentru compania “Azamara Cruises”, la 24 octombrie 2007.

Istoria sa este destul de agitată, din punctual de vedere al proprietarilor succesivi!
A fost construită în anul 2.000, la “Chantiers d’Atlantique”, din Saint - Nazaire, Franţa, pentru “Renaissance Cruises”, sub numele de “R. Seven”. După falimentul acelei companii, în 2001, ea a ajuns să fie proprietatea companiei “Cruise Invest”, fiind exploatată (operată) de către compania germană “Delphin Seereisen”, sub denumirea de “Delphin Renaissance”. În anul 2006, a fost vândută companiei spaniole “Pullmantur Cruises”, care a rebotezat-o “Blue Moon”. Din 2007, a fost preluată de către “Azamara Cruises”, care i-a dat numele actual.

“Azamara Quest” găzduieşte 710 pasageri (în 360 de cabine duble), iar echipajul său este de 410 de oameni.

Este înregistrată sub pavilion Malta, cu port de reşedinţă (La) Valetta.

Are un tonaj de 30.277 GT, o lungime de 181 metri, 11 punţi (dintre care 9 sunt pentru pasageri) şi atinge o viteză de deplasare de 18 noduri (aproximativ 33 Km / oră.

Navele – “surori”, din cadrul companiei, sunt: “Azamara Journey”, “MS Insignia”, “MS Regatta”, “Ocean Princess”, “Pacific Princess”, “MV Adonia”, “MS Nautica”.


FOTO. 1 - 5: “Tere Moana”; 6 - 10: “Azamara Quest” (Surse: "Site" - urile companiilor "Paul Gaugun Cruises" şi "Azamara Cruises")
 

Taguri: TereMoana, AzamaraQuest, PaulGauguinCruises, AzamaraCruises, RenaissanceCruises,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri