Ce au făcut polițiștii de la rutieră în ultimele ore(671)


Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni
La data de 8 iunie a.c., poliţiştii constănţeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe raza de competenţă. Astfel, au fost aplicate peste 90 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat legislaţia în vigoare, în valoare de 24.140 lei, au fost reţinute 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru depăşire neregulamentară.
De asemenea, au fost sancţionaţi peste 30 de conducători auto care nu purtau centura de siguranţă, peste 40 care au depăşit viteza regulamentară, un şofer care fost depistat vorbind la telefonul mobil în timp ce conducea, fără a folosi dispozitivul “hands-free” şi pietoni care nu au trecut pe marcajul pietonal.

La aceiaşi dată, poliţiştii au identificat pe M. ŞAIN de 35 de ani şi pe A.VIU-IONUT, de 22 de ani, în timp ce conduceau autoturisme pe strada Canalului din Cernavodă, sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul la testarea cu aparatul Drager indicând o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aer expirat şi respectiv 44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceştia au fost conduşi la Spitalul din Cernavodă, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic pe S. ŞTEFAN, de 54 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 226, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aer expirat.
Totodată, poliţiştii rutieri au depistat şi pe M. FLAVIUS MARIAN, de 29 de ani, care a condus un moped pe strada Republicii din Medgidia, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În toate cazurile poliţiştii rutieri au deschis dosare de cercetare penală, în conformitate cu Codul Penal şi legislaţia rutieră.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri