Ce au făcut polițiștii în ultimele ore(795)


Ieri, între orele 10.00-14.00, poliţiştii din Medgidia, în colaborare cu jandarmi şi efective ale Poliţiei Locale, au desfăşurat o acţiune pe linia asigurării liniştii şi ordinii publice în municipiu, ocazie cu care au fost legitimate peste 50 de persoane, dintre care 5 au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost amprentate şi fotografiate, a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 la Legea 61/1991, 2 la Legea 12/1990, 3 la O.U.G. 195/2002 şi una la H.G. 984/ 2005, cu o valoare de peste 15.000 lei.


Exemple:
Poliţiştii l-au identificat pe M. Puculi de 19 ani, din Medgidia, bănuit de comiterea unui furt dintr-un autoturism de pe raza localităţii.
De asemenea, a fost depistat şi condus la sediul poliţiei V. Dănuţ de 45 de ani, din Medgidia, care se sustrăgea cercetărilor, fiind bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Medgidia.
Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional, cu câte 2.000 lei fiecare, conform Legii 12/1990 republicată, I. Onder, de 39 ani şi A. Luminiţa Maria, de 45 ani, din Medgidia, administratori ai unor societăţi comerciale.


Mandate puse în aplicare de poliţiştii constănţeni
La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri au identificat şi reţinut pe A. Ionuţ de 37 ani, din Constanţa, condamnat de Judecătoria Constanţa la o pedeapsă de 3,6 ani cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni prevăzute de Codul Rutier.
La aceiaşi dată, poliţiştii din Siliştea, avândn l îucru mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Medgidia, pentru o perioadă de 3 ani şi 8 luni, privind pe S. Tudor, 55 de ani, au procedat la identificarea şi depunerea acestuia în Penitenciarul Poarta Albă.
Totodată, poliţiştii din Ovidiu au pus în executare mandatul emis de Tribunalul Constanţa, la data de 6.06.2014, pe numele lui C. Iulian de 32 de ani, din satul Culmea - Constanţa, acesta având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani pentru săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Persoana în cauză a fost depusă în Penitenciarul Poarta Albă, în vederea executării pedepsei.
La data de 7 iunie a.c., ora 20.30, patrula mixtă formată din poliţiştii din Agigea, în colaborare cu poliţia locală din localitate, au depistat pe D. Vasile de 55 de ani, din Agigea, ce poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind depus în Penitenciarul Poarta Albă.


Cercetaţi pentru infracţiuni economice
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui N. Neculae de 65 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, care a reţinut salariaţilor societăţii impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum de 24.435 lei.
Aceste sume nu au fost virate către bugetul consolidate al statului, în termenul legal de 30 de zile, conform prevederilor legale, consecinţa acestui fapt fiind sustragerea de la plata acestor sume de bani, datorate bugetului consolidat al statului, reprezentând impozit pe salarii, contribuţii la asigurările sociale de stat, contribuţii la fondul pentru şomaj şi contribuţii la asigurările sociale de sănătate.
De asemenea, aceiaşi poliţişti cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale din Corbu, care prin folosirea de file CEC completate eronat, în mod intenţionat, au prejudiciat o altă societate comercială, prin achiziţionarea de produse viticole în valoare de 111.191 lei.
în urma activităţilor efectuate a fost recuperat prejudiciul în proporţie de 80%, cercetările continuând în vederea identificării tuturor autorilor şi tragerea la răspundere penală a acestora conform legislaţiei penale în vigoare.


Cercetaţi penal pentru infracţiuni la regimul rutier
Ieri, ora 1.00, poliţiştii rutieri au identificat în trafic pe C. Ciprian, conducând un autoturism pe bulevardul Tomis din Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testului cu aparatul Drager indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aer expirat. Bărbatul conducea având autoturismul neînmatriculat, plăcuţele de înmatriculare aparţinând unui alt autoturism.
La aceiaşi dată, poliţiştii rutieri au identificat în trafic pe D. Constantin Nicolae, conducând un autoturism pe strada Frunzelor din Năvodari, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testului cu aparatul Drager indicând o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aer expirat, acesta refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii aloolemiei.
La data de 8 iunie a.c., ora 00.15, poliţiştii din Cernavodă au identificat în trafic pe M. Sain, de 37 de ani, din Satu Nou, care conducea un autovehicul, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul Drager fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul din Cernavodă, unde i-a fost recoltată o singură probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri