Cele mai citite articole ale săptămânii(895)


1. Campanie ACIA: Nu distrugeți parcul Tăbăcărie!, Alex Popescu, 1057 vizualizări

Membrii Asociației Constanța Ia Atitudine au împărțit, ieri, circa 500 de vederi, dar și câteva pachete cu răsaduri constănțenilor care se aflau în preajma parcului Tăbăcărie. Acțiunea a fost un gest prin care s-a dorit să se sublinieze importanța spațiului verde, chiar de Ziua Internațională a Mediului, și a fost determinată și de zvonurile conform cărora mai multe suprafețe de teren din parc au fost înstrăinate pentru a fi construite diverse imobile.

Vederile reprezentau imagini din Tăbăcărie, așa cum arată acum, iar membrii ACIA i-au rugat pe constănțeni să le țină, pentru a vedea peste ani cum arăta singurul parc adevărat din Constanța. Mesajul acestora a fost următorul: ” Dragă constănțeanule, îți scriu aceste rânduri pentru a avea o amintire a ceea ce înseamnă spațiu verde în Constanța. Ceea ce vezi reprezintă una dintre ultimele redute de verde. Păstrează această vedere, pentru că s-ar putea ca în scurt timp aici să apară un bloc. Când vei fi sufocat de betoane, uită-te la acest spațiu verde și imaginează-ți cum era să respiri aer curat! A venit timpul să luăm atitudine, să luptăm pentru dreptul de a trăi sănătos într-un oraș unde mediul înconjurător este respectat, nu distrus”.

 

2. Constănțenii, sfidați ÎN CONTINUARE de baronii betoanelor, Alex Popescu, 1008 vizualizări

Am scris, aici, de două ori despre clădirea care se ridiă la în singura oază de spațiu verde din zona Capitol (intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia). Acolo, un om de afaceri cunoscut în oraș, Apti Orhan, ridică ceea ce ar urma să fie un imobil cu șapte etaje, deși inițial era vorba numai de parter și etaj.

În ultimul material scris pe această temă, pe 22 martie 2014, scriam că, potrivit PUZ, chiar în la joncțiunea dintre strada Mircea și bd. Mamaia va apărea un imobil cu șapte etaje, după cum spuneam mai sus. Terenul va avea un procent de ocupare a terenului (POT) de maximum 100%, deci puținul spațiu verde din zonă dispare. Clădirea urmează să fie folosite pentru birouri, spații comerciale, de alimentație publică, dar și pentru amenajarea de locuințe. Ne-a atras atenția că lângă această clădire, pe strada Mircea, este prevăzută în PUZ și construcția unui bloc de locuințe de 10 etaje. La parterul blocului vor fi spații comerciale. Lângă noile construcții există alte blocuri, dar și case, care deja nu mai au lumină naturală.

 

3. VIDEO. Copii maltrataţi la o grădiniţă privată din Constanţa, Alex Popescu, 594 vizualizări

Trei angajate ale unei grădiniţe private din Constanţa sunt acuzate că îi băteau pe copii şi îi ameninţau, iar procurorii fac cercetări după ce au obţinut imagini în care se poate vedea cum copiii sunt pălmuiţi sau târâţi, Inspectoratul Şcolar spunând că unitatea funcţiona fără autorizaţii.

Abuzurile la care erau supuşi copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani de la Centrul de Dezvoltare şi Educaţie "Micul Regat" din Constanţa au fost descoperite târziu de părinţi.

 

4. Angajați ai Finanțelor din Constanța, reținuți de DNA, Alex Popescu, 590 vizualizări

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 04.06.2014, ora 14:00, până la data de 05.06.2014, ora 14:00) a inculpatului TOROPU MARIUS VALERIU şi (începând de la data de 04.06.2014, ora 14:30, până la data de 05.06.2014, ora 14:30) a inculpatei BOLCHIŞ ALEXANDRA, ambii consilieri superiori în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa – Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

 

5. Un nou dosar pe numele lui Nicușor Constantinescu, Alex Popescu, 589 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, va fi cercetat de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, după ce la locuința sa au fost găsite 15 cartușe cu glonț, calibru 9 mm.

Informația apare în referatul prin care procurorii DNA l-au trimis recent în judecată pe Nicușor Constantinescu pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea și la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

"Totodată, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel au fost identificate un număr de 15 cartușe cu glonț, calibru 9 mm, astfel că sunt indicii privind săvârșirea infracțiunii prev. de art. 342 din noul Cod penal", se arată în rechizitoriul DNA.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri