Autoturisme Opel şi BMW cu documente false descoperite în vămi(612)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă şi P.T.F. Ostrov două autoturisme din mărcile Opel şi BMW, pe care doi cetăţeni români încercau să le scoată din ţară cu documente false.

● În data de 04.06.2014, în jurul orei 09.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.V., în vârstă de 31 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.A., în vârstă de 34 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care călătorea cu un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria.
Printre documentele autoturismului prezentate la control a fost descoperit şi certificatul de inspecţie tehnică periodică care era fals.

Bărbaţii în cauză au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
jooble.org