IERI MUMĂ, AZI... CIUMĂ: La câţi bani a băgat ministrul Elena Udrea în Primăria Mangalia, pe vremea pesedistului Tusac, se mai construia o staţiune!

IERI MUMĂ, AZI... CIUMĂ: La câţi bani a băgat ministrul Elena Udrea în Primăria Mangalia, pe vremea pesedistului Tusac, se mai construia o staţiune!(4420)


Pesediştii par să uite vremurile când, chiar în timpul apogeului „îngrozitorului”, nu-i aşa?..., „regim Băsescu” şi al Guvernului „lacheului” Boc, ministrul de atunci al Dezvoltării Regionale şi Turismului, nimeni alta decât... Elena Udrea, era cel ( / cea) care pompa bani, cu nemiluita!, în (toate) Primăriile conduse de către... PSD ( Sic!), aducându-i la perplexitate şi disperare, efectiv, pe primarii PDL – ului, PARTID AFLAT LA PUTERE!, de ajunseseră ăştia, „săracii”, să se ducă în audienţă la ea, prin 2011 (cazul delegaţiei de la Constanţa, în frunte cu Nicolae Anghel, de la Castelu, Mugurel Mitrana, de la 23 August şi Florin Mitroi, din Valu lui Traian!), ca s-o întrebe, textual: „Doamnă ministru, spuneţi-ne, şi nouă, primarilor Puterii, ce trebuie să facem, ca să primim bani pentru proiecte; să... trecem, şi noi, în Opoziţie???!!!”...)

 

Udrea le-a făcut... (hai să spunem:) buzunarul mare, primarilor pesedişti!

 

Politica păguboasă, de a-i favoriza, prin finanţări de la bugetul statului, tocmai pe primarii... pesedişti! (în scopul de a slăbi obedienţa acestora faţă de propria conducere de partid, la ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 2012, EVENTUAL DE A TRECE, CHIAR, LA.. P.D.L.!), a „regimului Băsescu”, adică a lui Udrea (pe care, zilele trecute, cel care, formal..., este şeful de partid al primarilor pesedişti atât de favorizaţi atunci, de facto, lucrurile stând... exact invers, în relaţia „baroni” locali – premier!, vorbim de Victor Viorel Poantă – Slabă, o făcea, cu multă decenţă, cavalerism şi subtilitate, pur şi simplu... „paraşută”!) şi Boc, le-a băgat mulţi bani în buzunar primarilor PSD - ului, gen Mazăre, de la Constanţa, ori Tusac, de la Mangalia!

Acesta-i adevărul: pentru a-i... „îmbuna” pe primarii pesedişti, Udrea drena aproape toate fondurile guvernamentale, pentru dezvoltare locală şi turism, spre aceştia (pe principiul, dovedit profund greşit, păgubos!, că: „Ceilalţi sunt, oricum, ai noştri...”; şi s-a văzut, în 2012, că „ai noştri” fie au rămas în PDL, şi, atunci, în marea lor majoritate!,... n-au mai fost aleşi!, fie au devenit.. „ai lor”, şi au fost realeşi!: a se vedea, în judeţul Constanţa, cazurile pomeniţilor Mitrana şi Mitroi, dar şi al lui Traian Cristea, de la Costineşti, primari pedelişti, trecuţi la PNL, deci în USL, chiar înainte de alegerile locale!)

Cât despre investiţiile în infrastructura turistică, specifică, dar mai ales în cea adiacentă (cum ai fi: drumurile, de acces, „la”, „între” şi „în interior”, în cazul staţiunilor de pe litoralul românesc al mării negre, pedeliştii Cristea sau Mitrana nu primeau mai nimic de la Guvern, în timp ce pesediştii erau finanţaţi masiv, ca să facă,... tot cu firmele lor „de casă”, de fapt: ale „interfeţelor” lor (!), lucrări plătite „gras”, de la bugetul central!

Dacă n-ar fi să amintim decât de MANGALIA, unde amenajarea , DE 3.5 MILIOANE DE EURO!, a perimetrului Lacului -2, din Neptun – Olimp, sau şoseaua dintre Venus şi Saturn (2011), DE 5 MILIOANE DE EIRO, ori pavarea tuturor trotuarelor din Neptun şi Olimp (VEZI FOTO 7!), ca şi asfaltarea carosabilului, a fost o mare afacere pesedistă, unul dintre principalii constructori fiind „ABC Val”, despre care nici nu trebuie să mai spunem a cui este, de fapt...

Sau banii – „gârlă”, pe care i-a primit acelaşi Tusac, pentru Portul Turistic din Mangalia, amenajat, de fapt, de către... primarul anterior, pedelistul Zanfir Iorguş, dar Tusac a tăiat pamblica inaugurală, cu ministrul Udrea (VEZI FOTO 4–5-6!), după ce primise un munte de bani, de la Guvernul Boc, ca să încheie ultimele finisaje, ocazie cu care, prin firma sa (!) a schimbat dalele de pavaj... NOI (!), de granit, puse de către predecesorul Iorguş, cu altele (vorba vine: de fapt, le-a... pus peste, pur şi simplu!), repetăm: ca şi în celelalte cazuri!, lucrările făcându-se prin firmele proprii ori ale „prietenilor” – parteneri de afaceri, PERSONALE! (VEZI FOTO 5. -6.!)

Sau, în Mamaia şi Constanţa, de exemplu, banii daţi de către Guvernul Boc, pentru faleza şi clădirea Cazinoului constănţean (care... n-au produs niciun rezultat concret! – VEZI FOTO 10!), dar şi pentru amenajări în Mamaia...

Ca să nu mai vorbim de alte sume, foarte mari şi ele!, date de Guvernul Boc, ministrul Udrea în speţă, şi altui pesedist care o muşcă, la figurat, desigur..., de... toate cele, pe „Nuţi”, cum o numeau cei din PSD: Nicuşor Daniel Constantinescu, la Consiliul Judeţean Constanţa, al cărui preşedinte este!... (Exemplu: Spitalul Judeţean de Urgenţă).

Pe atunci, Udrea nu-l mai... mâhnea (SIC!) pe Mazăre (ba chiar... se pupau, protocolar, e adevărat – VEZI FOTO 7. - 8. – 9.!), cum se întâmplă astăzi!


IMAGINI:
1. La câţi bani i-a dat „madam Udrea” lui Claudiu Tusac, primar pesedist (!) al Mangaliei, între 2008 – 2012, se mai... construia o staţiune (Surse foto, în ordine: 1. - 2. atacdeconstanta.ro; 3. libertatea.ro; 4. sinmetryca.ro; 5. - 6. yachtingpleasure.ro); 7 - 8: Dar când se pupau (protocolar), la Mamaia, nu mai era Mazăre „mâhnit” că Băsescu o susţine pe Udrea?!?... (Sursa foto: radu –tudor.ro); 9. Pe 11 aprilie 2011, în sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, Mazăre semnează protocolul pentru Cazino, împreună cu Udrea şi Boc, asistaţi de către prefectul de atunci, Claudiu Iorga Palaz! (Sursa foto: ziuaconstanta.ro); 10.Cazinoul din Constanţa a rămas o ruină, iar faleza sa se reabilitează pe alţi bani, „europeni”: atunci, unde-s banii daţi de Udrea??!??... (Sursa foto: cugetliber.ro).
 

Taguri: ClaudiuTusac, Tusac, ElenaUdrea, Udrea, PortTuristic, Mangalia, PortTuristicMangalia, RaduMazare, Mazare, Neptun-Olimp, Venus-Saturn, Cazino, Constanta, ABCVal, ZanfirIorgus, Ponta,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri