Zanfir Iorguş, pe tușa politichiei

Zanfir Iorguş, pe tușa politichiei (3004)


Pentru „europarlamentare”, fostul primar al municipiului Mangalia, ZANFIR IORGUŞ, a făcut cursuri intensive de limbă engleză.
De asemenea, a continuat şi exerciţiile de imagine, pe dreapta politică constănţeană... Până acum: degeaba!
Pus pe un loc absolut neeligibil, pe lista propunerilor de europarlamentari PDL, Iorguş n-ar putea ajunge la Bruxelles nici dacă s-ar retrage toţi pedeliştii aleşi pe 25 mai a. c.!
Cât despre inserţia sa în prim-planul noii formaţiuni de dreapta, care s-ar forma prin fuziunea prin „comasare” a PNL şi PDL, iarăşi nu cade bine pentru personajul despre care vorbim: liberalii nu-l înghit nici cu lămâie verde, PNL fiind, de altfel,... singurul partid important în care, deşi a dorit-o, înainte de alegerile locale din 2012, NU A FOST PRIMIT!

 


Dacă Zanfir(-Hagi) Iorguş(-Tudose) plătea meditaţii (scumpe!) de engleză, e clar: (se) dorea, morţiş, europarlamentar!...

 


Anunţam, prin toamnă, în exclusivitate!, că fostul primar (PNŢCD, PSD, PDL) al municipiului Mangalia (1996 – 2008) şi deputat PDL (2008 – 2012) Zanfir Iorguş, se instruia, „în particuler” şi… în (mare) secret, în cadrul unui curs intensiv de… limba engleză! Se pregătea să devină „europarlamentar”. O singură problemă, pentru acest consacrat maidanez politic: nici un partid nu-i făcea coteţ (eligibil) în curtea sa!...

Scopul era mai mult decât transparent: dacă un legendar zgârcit, precum Iorguş (celebră este, în zonă, expresia sa favorită: „Eu nu pun, dom’le, în pericol viitorul familiei!”) dădea bani pe meditaţii „intensive” (aşadar: scumpe!) de limba engleză, nu o făcea ca să-l citească pe... Marlowe, Shakespeare ori Chaucer, în original, ci ca să îndeplinească un criteriu de selecţie, la candidatura pentru alegerile europarlamentare, din 25 mai 2014!

Pentru cei care nu sunt mangalioţi: ca să vă faceţi o idee cam cât de „strâns la pungă” şi cu „arici în buzunar” este acest om, vă povesteam câte ceva, ca participanţi şi, deci, martori nemijlociţi, din campania electorală pentru „localele” din 2012.
Când principalii contacandidaţi, Tusac şi Radu, aruncau, în dreapta şi-n stânga, cu pomenile electorale: bani (mulţi!, daţi la ţiganii din celebrul „Colonişti”, cartierul pestriţ, de… vile, „case bătrâneşti”, blocuri „confort 3” şi cociabe), pachete super-generoase, miei şi berbeci „în viu” sau „în carcasă”, plus mese aproape zilnice, cu mici şi bere „Tuborg” la discreţie, Iorguş dădea… seturi de masă chinezeşti, de unică folosinţă, şi pijamale rupte-n fund, de la sac, din depozitele „second-hand”! Iar singurul zaiafet electoral al său a fost de… „Ziua Plăcintei (Dobrogene)”, la Restaurantul „Paradiso” (fost „Mangalia”, anterior „Siemens”), când numai… apa plată a fost plătită de dânsul!

 


Iorguş a hibernat şi şi-a lins rănile, timp de doi ani. Acum este dispus să dea iar... seturi de masă chinezeşti, d-alea de unică folosinţă, într-o campanie electorală!

 

Citește și: Iorguș face cursuri intensive de limbă engleză şi exerciţii de imagine, pe dreapta politică constănţeană

Taguri: ZanfirIorgus, Iorgus, PSD, PNL, USL, PDL, CDR, PSD-PC, IonIliescu, Cotroceni, StelianDutu, Dutu, Mangalia, PrimariaMangalia, Europarlamentare, MaidanezPolitic, ConuIorgu, Iorgu, Callatis, NicolaeJianu, NicusorConstantinescu, NeluCotrocelu,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri