Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
DETALII DESPRE BOMBA POLITICĂ A PRECAMPANIEI PENTRU

DETALII DESPRE BOMBA POLITICĂ A PRECAMPANIEI PENTRU "PREZIDENŢIALE": Antonescu face un pas care îi netezeşte calea candidatului comun al dreptei!(1599)


Revenim cu detalii, din scurtul, dar bine închegatul (!), discurs – anunţ al lui Crin Antonescu, de acum puţin timp, prin care a transmis publicului două decizii politice PERSONALE, care, efectiv, bulversează scena politică românească, NU NUMAI PE PARTEA… DREAPTĂ (!!!), mai ales în perspectiva alegerilor pentru Preşedinţia României, de la sfârşitul acestei toamne!

Antonescu a ţinut să sublinieze faptul că anunţul său, de astăzi, privind RENUNŢAREA LA INTERIMATUL DIN FRUNTEA PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL (PÂNĂ LA CONGRESUL EXTRAORDINAR DE LA SFÂRŞITUL ACESTEI LUNI) şi, mai ales (!), LA… CANDIDATURA LA PREŞEDINŢIA ŢĂRII (!!!), nu este, din punctul său de vedere, un pas ÎNAPOI, ci unul… ÎNAINTE (noi am spune că este, CEL MULT, unul în… LATERAL!).

El a precizat că a luat aceste decizii pentru a servi interesul PNL (lăsând loc unui lider mai “pe val”, probabil fiind vorba, deşi nu l-a nominalizat, despre Klaus Iohannis!...), DAR ŞI PE CEL AL DREPTEI POLITICE, care are, acum, o şansă mai mare de a reuşi să desemneze un candidat comun, la “prezidenţiale”, acceptat de către toate aripile şi “bisericuţele”, “intra-“ şi… “extra-“ partinice (!), de pe partea antipesedistă a politicii dâmboviţean – mioritice!

Este de subliniat, în acest sens, că Antonescu şi-a reafirmat şi decizia, anunţată cu ceva timp în urmă, de a nu candida la preşedinţia formaţiunii liberale, la congresul din această lună!

Din punct de vedere tehnic, Crin Antonescu a spus că îşi va depune OFICIAL demisia din funcţia de “preşedinte interimar” al PNL, luni, în Biroul Politic Naţional (şi el un organism de conducere executivă…. demisionar, deci “interimar”!) al Delegaţiei Permanente (acest lucru i-a fost, imediat (!), reproşat, din zona simpatizanţilor liberali: iarăşi a anunţat o decizie… întâi presei, înaintea Partidului!).
Tot atunci le va anunţa oficial, colegilor din conducerea liberală, şi renunţarea la candidatura pentru Palatul Cotroceni.

Cât despre şansele pe care le-ar (mai) fi avut pentru a ajunge preşedintele ţării, Antonescu a afirmat că acestea au fost afectate de anumite… “fixaţii” de percepţie asupra acţiunilor sale politice, din ultimii ani, pe care nu are timp, până la toamnă, să le demonteze, în conştiinţa publică!

DAR, a adăugat el, ESTE… CEL MAI BUN CANDIDAT POSIBIL, ÎN ACEST MOMENT, DACĂ NE RAPORTĂM LA NEVOILE ROMÂNIEI, PE TERMEN SCURT, MEDIU ŞI LUNG!

Crin Antonescu a mai ţinut să spună că, referitor la afirmaţia lui Liviu Dragnea, cum că ar fi ajuns un… “pieton”, în politica românească, ESTE MÂNDRU CĂ ESTE… PIETON, ŞI,”cităm: “NU BARON AL NEO-FEUDALISMULUI PESEDIST”!

De aceea, a continuat liderul liberal, va face totul pentru victoria “pietonilor” împotriva “baronilor”, mai întâi la “prezidenţiale”, apoi, implicit, pentru preluarea guvernării, din ghearele “feudalilor pesedişti”.

 

IMAGINE: Predare de ştafetă, în PNL şi în lupta pentru “jilţul” de la Palatul Cotroceni: de la Crin Antonescu, la Klaus Iohannis (Sursa foto: maramedia.ro)

Taguri: CrinAntonescu, Demisie, Antonescu, PresedintiaRomâniei, PNL, KlausIohannis, Iohannis, LiviuDragnea, Dragnea, FeudalismulPesedist, PaloatulCotroceni, Alegeri, Prezidentiale, AlegeriPrezidentiale, BiroulPoliticNational, DelegatiaPermanentaPNL, FixatiiDePerc,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri