TULCEA: Doi elevi de la Liceul

TULCEA: Doi elevi de la Liceul "Grigore Moisil" au luat locul I, la Festivalul Naţional de Ştiinţă de la Zalău(1407)


La serbarea absolvenților de la Liceul Teoretic tulcean „Grigore Moisil“, eveniment organizat la Teatrul „Jean Bart”, din municipiul - reşedinţă de judeţ, a participat: primarul Constantin Hogea, Mihai Nicolae - consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, inspectorul general şcolar Dumitru Damian, profesori, elevi și părinți ai elevilor care termină ciclul liceal.

În acest cadru, consilierul Mihai Nicolae a oferit, din partea președintelui CJT, Horia Teodorescu, premii și diplome pentru cei doi elevi ai Liceului „Grigore Moisil” care au obținut premiul I la Festivalul Național de Știință, de la Zalău.

Ciprian Iatan şi Ana Maria Graur a construit, din fonduri proprii, un robot tehnico-tactic (cu o utilitate practică, dacă luăm în calcul faptul că detectează factori de risc, în mediul ambiental, precum fum sau gaze!).

La competiția de la Zalău au participat peste 600 de elevi, din toată țara, iar tulcenii de la liceul ce poartă numele marelui matematician român au luat locul I, cu acest robot, la care au muncit încă de la începutul anului.

„Sunteţi un liceu de top, iar rezultatele dumneavoastră la toate testările naţionale (inclusiv la examenul de bacalaureat, care se apropie cu paşi repezi) sunt o dovadă a calităţii actului educaţional care se înfăptuieşte aici“, s-a spus într-una dintre luările de cuvânt, ale oficialităţilor locale tulcene, prezente la acest eveniment festiv.


IMAGINE: Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din municipiul Tulcea (Sursa foto: liceulmoisil.ro)
 

Taguri: LiceulGrigoreMoisilTulcea, LiceulGrigoreMoisil, Tulcea, LiceulMoisil, Liceul, GrigoreMoisil, ConstantinHogea, Hogea, HoriaTeodorescu, FestivalulNationaldeStiintă, Zalau, CiprianIatan, AnaMariaGraur, CJT, CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea,jooble.org