Mazăre: ”E o DRAMĂ. Mi-e tare MILĂ”

Mazăre: ”E o DRAMĂ. Mi-e tare MILĂ”(1851)


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că îi este milă de bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu şi care miercuri a încercat să se sinucidă, susţinând că doreşte să îl ajute, dar îi este teamă că acest gest s-ar putea interpreta.

"E o dramă. Mi-e tare milă de băiatul ăsta şi aş încerca sincer să fiu să-l ajut, aş încerca să-i dau un avocat, aş încerca să văd ce-i cu el, dar mi-e teamă să nu fie interpretat. Păi, pe el de ce l-au speriat, nu ca să spună că l-am plătit eu să-l scuipe pe Băsescu ? Vedeţi, de aia l-a scuipat, uite că e apropiat cu Mazăre şi el îi dă avocat şamd, de aia să fie interpretat, că în România se interpretează orice. Recunosc mi-e tare milă de el şi l-aş ajuta, dar nu ştiu cum să fac", a declarat Mazăre, miercuri, în faţa sediului Poliţiei Constanţa, unde merge săptămânal, în condiţiile în care se află sub control judiciar.


El a precizat că bărbatul trece printr-o dramă pentru care trebuie să fie puternic, dar a fost speriat şi probabil că din acest motiv a vrut să se sinucidă.
"E o dramă pentru că trebuie să fii foarte puternic, să ai resurse ca să te baţi cu sistemul ăsta opresiv care este în România, dacă nu ai... Vă daţi seama, el şi pe un fond destul de labil aşa ca să-l ameninţe, să-l sperie, cum spun că l-au speriat, l-au determinat să facă gestul ăsta. De la un scuipat până să te sinucizi e cale lungă", a spus Radu Mazăre.

Bărbatul care sâmbătă l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în Portul Constanţa a încercat să se sinucidă, astăzi, în momentul în care un echipaj de Poliţie urma să-l ia de la locuinţa sa şi să-l ducă la spital pentru o expertiză psihiatrică, el tăindu-se cu un cuţit pe mâini, gât şi abdomen.


La vederea poliţiştilor care ar fi urmat să îl ducă pe bărbat la expertiza psihiatrică la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, acesta a fugit în spatele casei şi, cu un cuţit, a început să-şi provoace răni pe braţe, pe gât şi pe abdomen. El a fost imobilizat de unul dintre agenţii prezenţi.


La faţa locului, a fost chemată o ambulanţă şi, după ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii spun că bărbatul şi-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol.

Adrian Zglobiu a fost dus şi luni la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi suspus unei expertize psihiatrice complexe, procedură care ar putea dura şi câteva săptămâni, astfel încât să stabilească dacă este sănătos şi dacă are discernământ.
Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanţa.
După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa, după care s-a urcat în maşină şi a plecat din port.
După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.
De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, "cântate pentru Băsescu". "După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?", spunea constănţeanul.
Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: "Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân".

Bărbatul a fost reţinut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.


Sursa: Mediafax

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri