TULCEA: Bust al Majestăţii Sale Regele Mihai

TULCEA: Bust al Majestăţii Sale Regele Mihai(1335)


Bustul regelui Mihai este, de la sfârşitul săptămânii trecute, în parcul din fața hotelului „Delta”, din municipiul Tulcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, alături de primarul municipiului, Constantin Hogea, prefectul Lucian Simion, dar și de „artizanii“ acestei idei, Cristian Antonescu și Paul Prisada, au participat, la dezvelirea bustului M. S. Regelui Mihai.

A fost o idee pornită din vara anului trecut, care, cu sprijin al cetățenilor, a putut să ia contur. Tulcenii Cristian Antonescu și Paul Prisada sunt cei care au gândit acest proiect și care, la finalul lunii mai, l-au transformat în realitate.

„Noi am strâns fondurile necesare realizării acestui bust, pe care ș-am donat primăriei, cu mențiunea că nu poate fi schimbat locul în care acesta a fost amplasat, anume parcul din fața hotelului Delta“, spune Cristian Antonescu.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, Paul Prisada și-a exprimat încrederea că pe viitor această zonă a municipiului ar putea purta denumirea parcul regal.

Bustul a fost realizat de sculptorița Silvia Radu care, după acest model, a realizat două exemplare: unul a ajuns la Tulcea, iar celălalt este la Palatul Elisabeta.

Cei 40 de tulceni care au contribuit la realizarea acestui bust au primit, din partea inițiatorilor, un certificat prin care se atestă acest fapt.

 

Foto: CJ Tulcea
 

Taguri: RegeleMihai, Bust, Tulcea, HoriaTeodorescu, LucianSimion, ConstantinHogea, HotelulDeltaTulcea, PaulPrisada, CristianAntonescu, SilviaRadu,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri