După ce a refuzat să accepte discutarea moţiunii de cenzură (!), iniţiată de către PNL şi (co)semnată de către PDL, PMP şi PPDD, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului României, şi după ce i-a jignit ca la uşa cortului pe semnatari (în special pe iniţiatorul PNL, cu accent pe preşedintele liberalilor, devenit interimar în prealabil..., Crin Antonescu) premierul Pesedilă, Victor Viorel Ponta, le-a ordonat celor din majoritatea guvernamentală (PSD, UNPR, PC, UDMR) să... părăsească sala, pe motiv că o moţiune de cenzură (instrument constituţional democratic fundamental!!!) NU ESTE O... CHESTIE SERIOASĂ! (Sic!, Sic!, Sic!).
Pe 15 mai, Opoziţia (PNL – iniţiator, PDL, PMP, PPDD) parlamentară a depus, în Parlamentul României, o MOŢIUNE DE CENZURĂ, împotriva Guvernului Victor Viorel Ponta!
La vot, cum era de aşteptat, moţiunea nu a întrunit suficiente voturi.
Grav este că:
1.Din 231 de semnatari (la „dezbateri” au fost prezenţi 326 de parlamentari, din cei 571 care, din 588, mai sunt în funcţie şi nu sunt... suspendaţi!), s-au prezentat la vot... DOAR 196!;
2.Din cei prezenţi, nu mai puţin de 19 senatori şi deputaţi (probabil... liberali!) au votat... ÎMPOTRIVA MOŢIUNII! (176 au votat „pentru”, iar un vot a fost anulat)
Ce conţinea moţiunea de cenzură
În loc să redăm noile ţăţisme şi ţigănii proferate, de la tribuna Parlamentului României (!!!), preferăm să trecem în revistă cele mai importante teme ale moţiunii de cenzură, care descriu, parţial, dezastrul guvernării socialiste!...
Textul moţiunii a pornit de la refuzul constant al Guvernului Ponta de a susține îmbunătățirea mediului de afaceri, prin reducerea impozitării muncii și prin măsuri de stimulare a economiei, precum scăderea cu cinci puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale.
Printre altele în textul moţiunii s-a spus că măsura (iniţiată de către premier) de scutire de impozit a profitului reinvestit, limitată la un termen scurt, pe care a adoptat-o Guvernul Ponta – III, reprezintă doar o formă de propagandă și o nouă încercare de a păcăli opinia publică.
Ea este insuficientă, în opinia liberalilor şi a restului Opoziţiei de dreapta, și nu va avea efectul pe care societatea îl așteaptă, fiind mai degrabă o măsură propagandistică.
Moţiunea a mai subliniat faptul că PSD trebuie să înțeleagă importanța proprietății private, în dezvoltarea țării și să-și reconsidere poziția în legătură cu prima intabulare.
Proiectul de lege prin care 4 milioane de oameni puteau beneficia de intabularea gratuită a terenurilor agricole a fost respins, în Parlament, de către PSD şi aliaţii săi, sub pretextul că nu permite cadrul bugetar, un motiv invocat de fiecare dată când PSD nu dorește să introducă o măsură în beneficiul românilor.
Refuzul intabulării înseamnă menținerea unei piețe a speculațiilor, corupției, abuzurilor, a nefolosirii terenurilor și în consecință a sărăciei pentru cele 4 milioane de cetățeni.
Tot în moţiunea votată astăzi, se afirmă că deși nu are voința politică de a adopta măsuri vitale pentru dezvoltarea României, PSD are grija protejării corupților de justiție. Această atitudine a social-democraților dovedește lipsa de respect pentru statul de drept, aroganță și transformarea obiectivului „dreptate până la capăt”, în... „protecție pentru corupții PSD”!
În afară de aceste capitole, referitoare la temele economice vizând reducerea fiscalităţii, proprietatea cu prima intabulare ca prioritate şi accentuarea corupţiei prin susţinerea baronilor locali, în relaţia cu o Justiţie independentă, iniţiatorul PNL a considerat necesar introducerea unei referiri speciale la situaţia internaţională.
Astfel, se scrie în document că Guvernul Ponta - 3 a dat dovadă de superficialitate, bâlbâială şi lipsă de responsabilitate în privința situaţiei din Ucraina, acest comportament neputând să rămână nesancționat.
FOTO: cursdeguvernare.ro