Cele mai citite articole ale săptămânii(1424)


1. Afacerile oneroase ale hingherilor de mașini, Paul Parvu, 1280

În ultimul timp, în Constanţa, a devenit foarte activă (şi aplicată în demersuri!) o nouă organizaţie civică, care am înţeles că are ca şi grup iniţiator nişte tineri foarte idealişti, dar şi foarte harnici, determinaţi şi dotaţi, natural şi prin educaţie, cu multă tenacitate. Şi… curiozitate!

Ei sunt, de exemplu, foarte decişi să afle de ce nu se mai pomeneşte nimic despre promisul nou CET, care i-a adus destule voturi primarului Radu Ştefan Mazăre, la “localele” din 2012!
Am scris şi noi, despre lupta lor pentru o gigacalorie la un preţ normal şi decent, în Constanţa, care ţine de competenţă şi corectitudine, în folosirea banului public, NU DE… ACAPARAREA OBIECTIVELOR STRATEGICE NAŢIONALE, CUM ESTE PORTUL CONSTANŢA!

O altă mare “enigmă” (a cărei dezlegare… o ştie, de fapt, orice om cu capul pe umeri şi cu coloană vertebrală!), care-i preocupă pe tinerii din ACIA (ce bine s-a brodit acest acronim!...), este şi problema ridicării maşinilor… “maidaneze”, care în Constanţa se face absolut discreţionar, fără reguli clare şi, poate şi mai grav!, fără… transparenţă în gestionarea acestei afaceri eminamente publice (atât ca finalitate social – cetăţenească, cât şi ca acoperire economică!).

Iată conţinutul celui mai recent comunicat, transmis de către ACIA, sub semnătura preşedintelui şi fondatorului Andrei George Popescu, exact pe tema maşinilor “maidaneze”, dar şi a… hingherilor şi mai “maidanezi”, care au pus la cale, conduc şi desfăşoară această ONEROASĂ (foarte profitabilă!) afacere PUBLICĂ, (din păcate, însă:) cu beneficiari… PRIVAŢI!

 

2. SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE ORGANIZAŢIA CIVICĂ A.C.I.A.: CONSTĂNŢENII AU FOST MINŢIŢI ÎN 2012! În loc de un nou CET, un... nou abuz al primarului Mazăre, în strângerea de semnături pentru preluarea Portului, Paul Parvu, 1137

Într-un comunicat de presă, transmis redacţiilor locale şi naţionale, Asociața Constanţa Ia Atitudine (ACIA), sub semnătura preşedintelui şi fondatorului Andrei George Popescu, mai trage un semnal de alarmă asupra practicilor imorale şi ilegale, ale primarului municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, privitoare la campania de strângeri de semnături în sprijinul proiectului de transfer în patrimoniul Primăriei a încă 13% din acţiunile CN APM SA Constanţa, administratorul Portului Maritim Comercial

 

3. GLADIATORII PORTULUI CONSTANȚA AU FOST ÎNFRÂNȚI DE MAFIE, Lucian Cristea, 572

In timp ce Victor Ponta se plimbă cu bărcuţa pe lacul piticilor, în tentativa personală de a-l egala, în materie de brevete, pe Traian Băsescu, mai marii zilei continuă să se spurce reciproc pe tema interesului personal în Portul Constanţa! După cum se mişcă în peisaj, premierul pare interesat mai mult de soarta lăbuţelor sale, pe care se străduieşte să nu le ude în apa tulbure şi înaltă doar până la genunchi. In toată această hămăială, cu muşcături de gambă şi sârba în căruţă, predominante sunt ameninţările reciproce cu...puşcăria şi efectele ei colaterale. Oricum, ambele tabere, una de dreapta şi una de stânga, sunt cuprinse de disperare, pentru că, altfel, nu se explică derapajele unor personaje importante. Paradoxal, miza pusă în joc, precizez, la acest moment, este pur electorală, începând chiar cu alegerile europarlamentare.


4. CONSTANŢA: Târgul de antichităţi şi delicatese culinare balcanice "ART NATURA" (22 - 25 mai), Paul Parvu, 542


5. Regata Marilor Veliere din Marea Neagră – programul complet, Alex Popescu, 519

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri