În completarea programului deja anunţat, sâmbătă - 24 mai, de la ora 12.00, la Terminalul de Pasageri, din Dana 0 a Portului Constanţa, este organizată o conferinţă de presă, prilejuită de deschiderea „SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014”, etapa finală - Constanţa.
La conferinţa de presă vor participa, din partea „Sail Training International”: Robin Snouck-Hurgronje – „Race Chairman” şi Peter Newell – „Race Director”, iar din partea „Navigator Yacht Club”: Alin Vintilă - manager de proiect.
Apoi, de la ora 13.00, are loc ceremonia de deschidere oficială a evenimentului.
Iată cum arată programul COMPLET al zilei de sâmbătă – 24 mai:
08.00 – 12.00 Sosirea navelor în Portul Constanţa; 13.00 – 14.00: Ceremonia de deschidere a etapei finale; 14.00 – 20.00: Vizitarea navelor de către public; 20.00: Concert Antonia; 21.00: Concert „Holograf” (ambele: pe scena de la Terminalul de Pasageri).
Constanţa este ultimul port în care cele 13 veliere mari, înscrise în competiţie, trag la cheu. În perioada 24 - 27 mai, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit, toate velierele acostate în Terminalul de Pasageri din Portul Constanţa.
Accesând link-ul http://we.tl/6mTlanBjVu puteţi descărca imagini cu velierele ajunse deja în Portul Constanţa.
„SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014” are loc în perioada 30 aprilie - 27 mai 2014.
Regata, eveniment important în calendarul competiţional de profil, este organizată, în România, de „Navigator Yacht Club”, sub egida „Sail Training International”, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” (ANMB), Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA (CN APM SA) Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.
Etapa românească a „SCF Black Sea Tall Ships Regata 2014” se desfăşoară între 24 şi 27 mai, fiind ultima a competiţiei, care mai implică alte trei porturi de la Marea Neagră: Varna (Bulgaria), Novorosiisk şi Soci (ambele: Federaţia Rusă).
Din partea României, la regată participă nava şcoală Bricul „Mircea”, care sărbătoreşte 75 de ani de când se află în serviciul marinei române, şi goeleta privată „Adornate”.
„Navigator Yacht Club” este o organizaţie non-profit, care promovează şi organizează activităţi în domeniul sporturilor nautice.
„Sail Training International” (www.sailtraininginternational.org) este un ONG, din Marea Britanie, cu activitate de peste 50 de ani în întreaga lume, care are ca scop dezvoltarea şi educarea tinerilor, prin instruire în tainele navigaţiei cu pânze, indiferent de naţionalitate, cultură, religie, gen ori provenienţă socială.
Activitatea de „sail training” solicită tinerii participanţi să se confrunte cu multe provocări dificile, atât fizice, cât și emoționale.
Este o activitate care inspiră încrederea în sine, asumarea responsabilității și dezvoltă dorința de a-ţi asuma riscuri controlate. Majoritatea celor care se angajează în această activitate o caracterizează drept o experienţă profundă de viaţă.