Ce au făcut polițiștii de frontieră (549)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control īmpreună cu lucrătorii vamali, descoperind īntr-un container sosit īn P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole nedeclarate cu o valoare de aproximativ 170.000 lei.

Īn data de 21.05.2014, īn jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă īn cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul īn Bucureşti.
Īn urma controlului au fost descoperite 537 colete nedeclarate, īn care erau ambalate 840 bucăţi perdea pentru baie şi 219 role cu material perdea, cu o valoare de aproximativ 170.000 lei.
Marfa a fost ridicată īn vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au īntocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean romān, īn vārstă de 51 ani, cu domiciliul īn Bucureşti, dosar penal pentru săvārşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Aproximativ 90 kilograme de peşte şi 1,4 kilometri de plase confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol īn zona de competenţă, identificānd patru cetăţeni romāni care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, respectiv pe jos, īn bagaje, cantitatea de 88,1 kilograme peşte din specii diferite fără documente legale şi 28 de plase tip monofilament īn lungime de 1.401 metri.

● Īn data de 21.05.2014, īn jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au oprit pentru control, īn zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor īn care se aflau două persoane de sex masculin care desfăşurau activităţi de pescuit.
Īn urma controlului, īn ambarcaţiunea din fibră de sticlă, au fost găsite 44,1 kilograme peşte din specii diferite şi 15 setci tip avă, īn lungime de 961 metri, pentru care S.S., īn vārstă de 25 ani, şi M.M., īn vārstă de 21 ani, nu au putut prezenta documente justificative.

● Īn aceeaşi zi, īn jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea i-au suprins pe B.I., īn vārstă de 25 ani, şi T.S., īn vārstă de 27 ani, care transportau, pe jos, īn bagaje, cantitatea de 44 kilograme peşte din specia caras şi 13 plase monofilament, īn lungime de 440 metri, fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat īn vederea confiscării ambarcaţiunea cu motor şi cele 28 plase de pescuit, bunuri evaluate la 13.766 lei, iar cantitatea de 88,1 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele īn cauză, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, sunt cercetate pentru săvārşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit”, „pescuitul comercial īn habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice īn perioada de prohibiţie şi īn zonele de protecţie” şi „deţinere şi folosire a plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri