Atenție la tablourile electrice

Atenție la tablourile electrice(649)


În cursul zilei de astăzi, 20 mai a.c., în jurul orei 09.41, echipajele de pompieri ale Detașamentului de pompieri Constanța – Oraș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric general, amplasat în curtea Grădiniţei cu Program Prelungit „Perluţele Mării” de pe str. Mihai Viteazu nr. 56 din municipiul Constanţa. Forţele de intervenţie au acţionat operativ, limitând pagubele. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a producerii evenimentului tabloul electric general suprasolicitat.
În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa informează cetăţenii în ceea ce priveşte regulile de bază ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.
Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice, în mod special, electrocasnicelor mari (frigider, televizor, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă electrică, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu.
Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecherului. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.
Atunci când plecaţi de acasă pentru pentru o perioadă îndelungată, deconectaţi consumatorii de la sursa de curent electric.
În cazul în care asistaţi la un incendiu de natură electrică, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri